Οι Έλληνες του εξωτερικού στην Ευρώπη αλλά και οι Ευρωπαίοι διαδηλώνουν για τα θύματα των Τεμπών και την απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ!!


 


  Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συλλογικότητα Ελλήνων του εξωτερικού «Initiative Sodidarite».

Σε κινητοποίηση στις Βρυξέλλες για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καλεί η συλλογικότητα Ελλήνων του εξωτερικού «Initiative Sodidarite». Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ θα συμπέσει με τα νέα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα.

«Είμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες των θυμάτων και απαιτούμε δικαιοσύνη! Απαιτούμε ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές! Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους!», τονίζεται στην ανακοίνωση της συλλογικότητας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών εφάρμοσαν με συνέπεια νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποβάθμισαν τις δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια, με την κηδεμονία της Τρόικας, οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση πολλών από αυτές.

Η ιταλική εταιρεία που αγόρασε το κερδοφόρο τμήμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία, δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των επιβατών ή για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη της. Ταυτόχρονα, τα συνεχιζόμενα προγράμματα λιτότητας έχουν αποδυναμώσει ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του ΟΣΕ, του δημόσιου φορέα που διαχειρίζεται το δίκτυο.

Ο ΟΣΕ διαθέτει αυτή τη στιγμή μόλις 700 εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμά του θα έπρεπε να έχει 2.500. Η έλλειψη λειτουργικών συστημάτων σηματοδότησης, τηλεχειρισμού και αυτόματης ακινητοποίησης οφείλεται επίσης στις περικοπές και τις πολιτικές λιτότητας.

Το δικαίωμα όλων των Ελλήνων σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υγεία, νερό, ενέργεια και ασφαλείς και ποιοτικές μεταφορές πρέπει να κατοχυρωθεί και οι υπηρεσίες αυτές να παραμείνουν/επιστρέψουν σε δημόσιο έλεγχο και να χρηματοδοτηθούν κατάλληλα!».
Διαδηλώσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Η δράση εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα αλληλεγγύης που προετοιμάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι, τη Ζυρίχη, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο, για το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου.

 Σ.Σ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ  ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑΤ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΚΟ!!ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!!

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.