Αρκαλοχώρι: Βγάζουν στο σφυρί περιουσίες σεισμόπληκτων μετά το «μπλόκο» σε τραπεζικούς λογαριασμούς


 




Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς των σεισμόπληκτων στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και των γύρω οικισμών καθώς σχεδόν 18 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, έρχονται αντιμέτωποι με την κυβερνητική αδιαφορία και το «τέρας» της γραφειοκρατίας.

Μετά από το αδιανόητο μπλοκάρισμα των λογαριασμών της αρωγής από τράπεζες, οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου έρχονται αντιμέτωποι με το «φάντασμα» των κατασχέσεων. Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή είναι προγραμματισμένος ο πρώτος πλειστηριασμός, μίας αποθήκης που βρίσκεται εντός του οικισμού ο οποίος επλήγη από τα 5,8 Ρίχτερ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το προηγούμενο διάστημα σεισμόπληκτοι είδαν να δεσμεύεται το ποσό της κρατικής αρωγής από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς παρότι αυτό το ποσό είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Πρόκειται δηλαδή για το αρχικό ποσό που είχε χορηγηθεί από το κράτος στους πληγέντες το οποίο είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Τώρα, έρχονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς των, ήδη «τραυματισμένων» από τα Ρίχτερ, περιουσιών τους. «Χάνονται περιουσίες και δεν υπάρχει μέριμνα. Είναι στο έλεος του Θεού και στα νύχια των funds περιουσίες σεισμόπληκτων και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα», τόνισε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων του δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα» Κώστας Γκαντάτσιος.

Και πρόσθεσε: «Ζητάμε να γίνει ό,τι έγινε στο Μάτι, όπου είχαμε από το 2018 τέσσερεις νομοθετικές ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών. Είναι ένα δίκαιο αίτημα. Στην περίπτωση τη δική μας υπήρξε μια εξάμηνη αναστολή και πριν από τη λήξη της είχαμε επίδοση κατασχετηρίου».

Σε αυτό το μήκος κύματος, στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής δρομολογείται να μεταβούν μαζικά οι σεισμοπαθείς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμά τους. «17 μήνες μετά το σεισμό περιμένουμε απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποσχέσεων» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου προς τα μέλη του, με την έκκληση «να μη λείψει κανείς».

Παράλληλα, διατυπώνονται μια σειρά από ερωτήματα:

1. Πότε θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής;

2. Πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες;

3. Πότε θα μας απαντήσουν για τον ΦΠΑ εργασιών στα σεισμόπληκτα κτίρια;

4. Πότε θα πάρουν όλοι οι δικαιούχοι την οικοσκευή που δικαιούνται;

5. Ποιο θα ειναι το ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιοχή;

6. Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις των χρημάτων απο τους “ακατάσχετους” λογαριασμούς;

7. Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές;

8. Έως πότε θα χάνονται σπίτια και περιουσίες σεισμόπληκτων πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί;


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.