Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ...Ο ΜΑΚΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


 


 

 Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ,,,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ....ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ  ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,,,,ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΗΗ ΚΡΙΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ..ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ,ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζει σήμερα ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για τη βελτίωση της διαχείρισης του νερού στη χώρα, ενός αγαθού που απειλείται από την κλιματική αλλαγή.

Από τη λίμνη Σερ- Πονσόν στις Άλπεις ο Μακρόν θα παρουσιάσει περίπου 50 μέτρα για τη μείωση της σπατάλης του νερού και την καλύτερη χρήση του.

Το σχέδιό του θα έχει βασικό στόχο "την προετοιμασία για το επόμενο καλοκαίρι", το οποίο ενδέχεται να είναι "δύσκολο, αν δεν βελτιωθεί η μετεωρολογική κατάσταση", επεσήμανε η γαλλική προεδρία.

Ο φετινός χειμώνας στη Γαλλία ήταν ιδιαίτερα ξηρός, με αριθμό ρεκόρ 32 ημερών χωρίς βροχή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει αποκατασταθεί ο όγκος του νερού στον υδροφόρο ορίζοντα, ο οποίος την 1η Μαρτίου ήταν 80% κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Με την κλιματική αλλαγή και τις επαναλαμβανόμενες ξηρασίες, "το νερό έχει αναχθεί σε στρατηγικό πόρο για τη Γαλλία", τόνισε η προεδρία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα αποθέματα νερού στη χώρα θα μειωθούν κατά 10% με 40% τις επόμενες δεκαετίες.

"Όλοι οι τομείς –βιομηχανία, γεωργία, τουρισμός, ψυχαγωγία κτλ— θα κινητοποιηθούν, διότι πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των Γάλλων ώστε η πολιτική νερού να περάσει σε μια νέα εποχή", υπογράμμισε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι απόπειρες της γαλλικής κυβέρνησης να αποθηκεύσει βρόχινο νερό σε τεχνητές λίμνες προσκρούουν στις αντιδράσεις οικολόγων και μέρους των γεωργών, οι οποίοι καταγγέλλουν την "υφαρπαγή" ενός "δημόσιου αγαθού".

Εκτός από τη λύση της αύξησης της αποθήκευσης νερού, η κυβέρνηση προωθεί τις καλλιέργειες που είναι πιο ανθεκτικές στην ξηρασία. Παράλληλα επιθυμεί να αυξηθεί η επαναχρησιμοποίηση λυμάτων, κάτι που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στο 1% του όγκου τους στη Γαλλία, έναντι του 8% στην Ιταλία, του 14% στην Ισπανία και του 85% στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.