Στην Γαλλία και στην Γερμανία οι εργαζόμενοι , προχωρούν δυναμικά σε νέες κινητοποιήσεις για το εργασιακό-συνταξιοδοτικό τους και για τις αυξήσεις στους μισθούς τους!

 


 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΣΗΚΏΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ !! ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ , ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ , ΤΗΣ ΕΛΙΤ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ....ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΒΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,,, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ!!

Γαλλία: Δεν σταματούν τον αγώνα οι εργαζόμενοι – Προετοιμασία της νέας απεργιακής μάχης στις 6 Απριλίου
Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης Μακρόν συνεχίζουν να ζητούν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Γαλλίας, μέσα από πολύμηνες δυναμικές..

 

Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης Μακρόν συνεχίζουν να ζητούν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Γαλλίας, μέσα από πολύμηνες δυναμικές κινητοποιήσεις και πάνω από δέκα πανεθνικές απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μόνο από τον Γενάρη.

Η προχτεσινή 24ωρη απεργία και οι μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν σε εκατοντάδες πόλεις – με πάνω από 2 εκατομμύρια διαδηλωτές – έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας για τη συνέχιση της πάλης. Ηδη, με τις μαζικές αγωνιστικές διαθέσεις να βάζουν τη σφραγίδα τους, το Συντονιστικό των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κάλεσε σε νέα «μέρα αγωνιστικών δράσεων και απεργιών» στις 6 Απρίλη.

Ξεχωριστά στιγμιότυπα εξακολουθούν να καταγράφονται σε μια σειρά από κλάδους και χώρους, όπου επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζονται εδώ και μέρες: Χτες, απεργοί σιδηροδρομικοί από τις Βερσαλλίες επισκέφτηκαν απεργούς που περιφρουρούσαν τον αγώνα τους σε έναν από τους μεγαλύτερους αποτεφρωτήρες απορριμμάτων στο Παρίσι. Εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της αποκομιδής απορριμμάτων – που αντιμετωπίζουν επιστρατεύσεις και επιχείρηση συκοφάντησης από αστικά επιτελεία – οι σιδηροδρομικοί παρέδωσαν και χρηματική βοήθεια για την ενίσχυση του αγώνα τους.

Και ενώ οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους προετοιμάζουν νέες, απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ψάχνουν τρόπο εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων.

Χτες το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι στις 14 Απρίλη θα εκδώσει απόφαση για την προσφυγή που έγινε για τη συνταγματικότητα του νέου νόμου και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας πιθανολογείται συνάντηση συνδικαλιστικών ηγεσιών με την πρωθυπουργό, Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία απηύθυνε σχετική πρόσκληση. Οπως έσπευσε μάλιστα να εκτιμήσει ο επικεφαλής της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης CFDT (όπου πλειοψηφούν δυνάμεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος), Λ. Μπερζέ, «ακούσαμε την πρωθυπουργό να λέει: Συμβουλεύομαι με τους υπεύθυνους από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, μετά από τα πολιτικά κόμματα και στη συνέχεια από τους κοινωνικούς εταίρους». Επανέλαβε δε από τη μεριά του ότι μπορεί να συζητηθεί μια αναβολή της μεταρρύθμισης και «αν δεν φτάσουμε σε κάποια συμφωνία μέσα σε έξι μήνες (…) ας επανέλθετε στη σύνταξη στα 64 χρόνια, αλλά κάντε χώρο στην κοινωνική συμφωνία».

Μιλώντας στο «France Info», ο Μπερζέ δήλωσε πανέτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την κυβέρνηση για να «εξηγήσει»… «ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι αδιέξοδη», συσκοτίζοντας τον ταξικό χαρακτήρα της υπέρ του γαλλικού κεφαλαίου. Χαρακτήρισε ακόμα «τρέλα από την πλευρά των κυβερνώντων το να μην πάρουν χρόνο» και διαμαρτυρήθηκε γιατί «δεν αναζητήθηκε ένας κοινωνικός συμβιβασμός γι’ αυτήν τη μεταρρύθμιση».

Μάλιστα, εκφράζοντας ανοιχτά την ανησυχία του για την πίεση που οι αγώνες μπορεί να αυξήσουν σε κυβέρνηση και εργοδοσία, τόνισε: «Δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας (ως χώρα) μέσα στον κόσμο της εργασίας πάνω στη μνησικακία που θα μείνει αν το κράτος προωθήσει αυτόν τον νόμο (…) Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια διαδικασία διαβούλευσης. Πρέπει να θέσουμε σε προσωρινή παύση την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».

Ενώ ξεκαθαρίζοντας και σχεδιασμούς που ήδη μελετούν οι εργατοπατέρες κατέληξε ότι «το Συντονιστικό των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών κάνει μια χειρονομία εκτόνωσης, για να βρεθεί μια δίοδος εξόδου, πρέπει αυτή να αξιοποιηθεί».

Θυμίζουμε ότι και ο επικεφαλής της CGT, Φιλίπ Μαρτίνες, δήλωσε ότι «συνυπολογίζοντας την κινητοποίηση που δεν αποδυναμώνεται, όπως το αποφασίσαμε και στο Συντονιστικό, προτείναμε ξανά την αναβολή του σχεδίου και τον καθορισμό διαμεσολαβητή».

Συνεχίζεται το συνέδριο της CGT

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες συνεχίζονται μέχρι αύριο στο Κλερμόντ Φεράν οι εργασίες του 53ου Συνεδρίου της CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας).

Η συζήτηση αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τον ίδιο τον προσανατολισμό που χρειάζεται να έχει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση της Μουριέλ Μοράν, συνέδρου εκλεγμένης από τον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας (FNIC) από την περιοχή Ρον Λιόν, που τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη αλλά και περαιτέρω οργάνωση των Γενικών Συνελεύσεων που συνεχίζονται, όλων των συλλογικών δράσεων που αναπτύσσονται σε χώρους δουλειάς και κλάδους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

«Έχουμε κάθε συμφέρον να είμαστε οι καλύτεροι υπερασπιστές της εργατικής δημοκρατίας», σημείωσε και υποστήριξε ότι η CGT πρέπει να οργανώσει την απάντηση «στον ανοιχτό πόλεμο που διεξάγει εναντίον μας η πλουτοκρατία. Να μην εγκλωβιστούμε στις θεσμικές αυταπάτες ενός δημοψηφίσματος ή μιας προσφυγής στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Να μην παραπέμπουμε σε ένα μακρινό αύριο όταν η δύναμή μας βρίσκεται μπροστά μας, εδώ και τώρα! Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των επαναστατικών καταβολών της οργάνωσής μας. Να μη γίνουμε μια οργάνωση διαβούλευσης ούτε ρυμουλκούμενο της CFDT».

Αναφέρθηκε ακόμα εκτενώς στις μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται και σε άλλες χώρες (Γερμανία, Βρετανία κ.α.) μιλώντας για τη «διεθνή διάσταση του αγώνα μας». «Πρέπει να οδηγηθούμε σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους αυτών των χωρών», τόνισε. «Αν οι αγώνες μας αποκτήσουν έναν χαρακτήρα διεθνή, δομημένο, αυτό είναι που θα πανικοβάλει τις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις τους (…) Οπλο των εργαζομένων είναι η απεργία…!».

 

 


Στη Γερμανία ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι του Δημοσίου τομέα!
Σε νέες απεργίες και κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε τομείς του Δημοσίου στη Γερμανία, καθώς στις τελευταίες διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της..

 

Σε νέες απεργίες και κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε τομείς του Δημοσίου στη Γερμανία, καθώς στις τελευταίες διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας (το κράτος και ορισμένες εταιρείες του δημόσιου τομέα) αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συνδικάτων.

Έπειτα από συνομιλίες τριών ημερών, η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di και η Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων (dbb) ανακοίνωσαν τα ξημερώματα ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, εξέφρασε τη λύπη της και δήλωσε ότι «ειδικά σε περιόδους κρίσεων θα ήταν καλό να μένουν όλοι στο τραπέζι», ομνύοντας στη λογική του «κοινωνικού εταιρισμού» για να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι να ζουν με ψίχουλα, σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα σε όλη την Ευρώπη. Η ίδια δήλωσε ότι θα καταβληθεί πλέον προσπάθεια διαιτησίας, η οποία προβλέπει τρία στάδια, με συγκεκριμένες προθεσμίες. Στα μέσα Απρίλη θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση για τα αιτήματα 2,5 εκατομμυρίων υπαλλήλων της ομοσπονδίας και των κρατιδίων.

Ο πρόεδρος της Ver.di δήλωσε πως «τελικά αναγκαστήκαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαφορές ήταν αδύνατο να γεφυρωθούν», ενώ ο επικεφαλής της dbb επανέλαβε το αίτημα για «πραγματικές αυξήσεις αποδοχών και όχι απλώς αποζημίωση για τον πληθωρισμό».

Όπως πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία συγκλονίζεται από πρωτοφανείς -για τις τελευταίες δεκαετίες- κινητοποιήσεις, με αιχμή την εκτόξευση του κόστους ζωής για τα πλατιά λαϊκά στρώματα την τελευταία διετία. Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία διεκδικούν αυξήσεις 10,5% και ελάχιστο ποσό αύξησης τουλάχιστον 500 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο η τελευταία προσφορά που τους δόθηκε προβλέπει 8% και 300 ευρώ αντίστοιχα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.