Απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα BILD., αναφέρει ότι Ελλάδα, η Κύπρος, η Γερμανία και η Αυστρία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό!


 

 


Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γερμανία και η Αυστρία σηκώνουν δυσανάλογο - σε σχέση με τον πληθυσμό τους - βάρος σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα BILD.

Όπως αναδεικνύεται από τον κατάλογο, η Ελλάδα δέχεται 6,81%, ενώ, σύμφωνα με τη "δίκαιη κατανομή" εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αναλογεί 1,9%, ενώ η Κύπρος δέχεται 1,36% παρότι θα της αναλογούσε μόνο το 0,18%. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Γερμανία, η οποία δέχεται το 35,42% του συνόλου των αιτούντων, αν και της αναλογεί το 22,05%. Η Αυστρία αναλαμβάνει το 4,85%, ενώ θα έπρεπε να περιορίζεται στο 2,46%.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της, η Ολλανδία, η οποία δέχεται το 0,64% ενώ θα της αναλογούσε το 1,64%, επιδιώκει την εφαρμογή κανόνα κατανομής με βάση όχι τον πληθυσμό κάθε χώρας, αλλά την οικονομική της δύναμη. Ένα πάντως από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα αφορά την Πολωνία, η οποία δέχεται το 0,86% του συνόλου των αιτήσεων, αν και θα έπρεπε - με το πληθυσμιακό κριτήριο - να δέχεται το 6,25%.

Η BILD φιλοξενεί ακόμη δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, ο οποίος επισημαίνει ότι "τους πρώτους μήνες του 2023 οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 177% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς νέων μεταναστών από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023 η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική, με αύξηση 278%". Ο κ. Μηταράκης ζητά επίσης, αναφέρει η εφημερίδα, συνολική βοήθεια από την ΕΕ, ειδικά στην περιοχή που επλήγη από τους σεισμούς στην Τουρκία, προκειμένου να αποτραπεί ακόμη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση από τη συγκεκριμένη περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.