Απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την Τετάρτη (8/03) ..Θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


 


 

Στην απεργία της Τετάρτης (8/3) της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν τα έξι σωματεία τους, διεκδικώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., παρακολουθώντας συγκλονισμένοι, όπως δηλώνουν, το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ζητούν να μην περάσει στη λήθη και να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά και εάν βρίσκονται».

Παράλληλα, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Στην απεργία συμμετέχουν το σωματείο εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ), ο σύλλογος εργαζομένων ΤΡΑΜ (ΣΕΤ), το σωματείο ηλεκτροδηγών, ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ), το συνδικάτο σταθμαρχών - εργαζομένων «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ», το σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργία μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ).
Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη και για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. πρέπει να σταματήσει να αναζητά τρόπους ποινικοποίησης των αγώνων μας και να επιζητήσει τον διάλογο με τους εργαζόμενους, να λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις μας και να προωθήσει το συντομότερο δυνατό λύσεις, ώστε να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των συγκοινωνιών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, καθώς και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00.

Προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνουμε ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 17:00.

Υ.Γ. Την ευθύνη για την ανακοίνωση των πρώτων και τελευταίων δρομολογίων
φέρει αποκλειστικά η Διοίκηση της εταιρείας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το χρονικό
διάστημα που απαιτείται αντίστοιχα, για τη θέση των μέσων σταθερής τροχιάς σε
λειτουργία και στάθμευση, όπως γίνεται καθημερινά».

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.