Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ο κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ, θα κυμαίνεται γύρω στα 766 ευρώ!!


 Ο κατώτατος μισθός αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ των 766 ευρώ, από την 1η Απριλίου.

«Δεν θα έχει μπροστά το “8” ο κατώτατος μισθός», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι δεν θα φθάσει τα 800 ευρώ, μιλώντας στο ΜEGA.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το “8” μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μία αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9.5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5.6%. Όλα αυτά, πρέπει να σταθμισθούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη, οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό, στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

Σήμερα (13/03), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό. Το νέο ύψος του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί την Πέμπτη (16/03) ή την Παρασκευή (17/03), σύμφωνα με πληροφορίες. Ο κ. Χατζηδάκης πρόκειται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να συναντηθεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά, θα ανακοινωθεί το νέο ποσό. Με βάση και την έκθεση του ΚΕΠΕ, ο κατώτατος μισθός αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί πέριξ των 766 ευρώ, από την 1η Απριλίου.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.