Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Περούτζια στην Ιταλία, ακολούθησαν πολλοί μικροί μετασεισμοί!!

 

 


  Σεισμός σημειώθηκε την κεντρική Ιταλία. Αρχικά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανέφερε ότι ο σεισμός είχε ένταση 5 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε απόσταση 27 χλμ. βορειοδυτικά της Περούτζια, όπως ανέφερε το EMSC.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην γειτονική Κροατία.

https://twitter.com/LastQuake/status/1633851695544270849

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, της Ιταλίας το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,4 Ρίχτερ. Ο σεισμός ήταν αισθητός σε διάφορες περιοχές της Ούμπρια και της Τοσκάνης, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ. Πολλοί άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα της Ούμπρια.


Στην Περούτζια η κατάσταση φαίνεται ήρεμη μετά τον σεισμό. Αρχικά, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, αλλά τώρα, όπως δείχνουν και οι εικόνες από κάμερα στην περιοχή, η ηρεμία φαίνεται να έχει επιστρέψει.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας είναι σε επικοινωνία με τους δήμους ανά την επικράτεια της χώρας για να διαπιστώσει την κατάσταση. «Δεν φαίνεται να υπάρχει ζημιά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο» είπε η πρόεδρος της Περιφέρειας Ντονατέλα Τεσέι, «ασχολούμαστε ακόμα με την ανοικοδόμηση του σεισμού του 2016. Λαμβάνω συνεχώς διαβεβαιώσεις από την πολιτική προστασία, οπότε ας ελπίσουμε ότι είναι μόνο φόβος και τίποτα περισσότερο».

«Προς το παρόν, μόνο αιτήματα για πληροφορίες έχουν φτάσει στην αίθουσα επιχειρήσεων, όχι αναφορές για ζημιές», ανέφεραν από την Πυροσβεστική.

Ο σεισμός έγινε ευδιάκριτα αισθητός και στην Τοσκάνη : Ο πρόεδρος της περιοχής Eugenio Giani έγραψε στο Facebook ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις επαρχίες Αρετζο και Σιένα.

Τον κύριο σεισμό ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί της τάξεως των 1-2 Ρίχτερ.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.