Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Κυριακή 5/3 – Στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη


Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή 5/3, με τους πολίτες να βγαίνουν ξανά στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία στα τρένα όλο το Σαββατοκύριακο και καλούν σε συλλαλητήριο την Κυριακή 11:00 στη Πλατεία Συντάγματος, για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μαζί με τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς, το συλλαλητήριο πλαισιώνεται από εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και οργανώσεις.

Συγκεκριμένα την Κυριακή στις 11:00 θα βρίσκονται στη Πλατεία Συντάγματος, η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ο Σύλλογος Γ. Σεφέρης, ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Σωκράτης, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Μ-Λ ΚΚΕ, Η εργ.α.σ., η Πορεία, η Λαϊκή Ενότητα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κ.α.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.