Συναλλαγές με μετρητά: Σε αναστολή τα σχέδια για μείωση του ορίου στα 500 ευρώ


 


  Η συζήτηση για μείωση του ορίου χρήσης των μετρητών στις συναλλαγές ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε - στη διάρκεια της πανδημίας - πως η ευρεία χρήση των ηλεκτρονικών μέσων βοηθά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Παγώνει» η μείωση του ορίου χρήσης μετρητών στις συναλλαγές που δρομολογούσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,  καθώς εκτιμάται ότι οι αντιδράσεις της ΕΚΤ και της Κομισιόν θα είναι αρνητικές.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι το «παράδειγμα» της πανδημίας έδειξε την αποτελεσματικότητα της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εκτιμάται ότι το όριο των 200 ευρώ είναι πολύ χαμηλό, αλλά και πως η γνώμη των ευρωπαϊκών οργάνων δεν θα είναι σύμφωνη.

Η λογική, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, είναι ότι τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ αποτελούν νόμιμο μέσο συναλλαγής και στηρίζουν μέρος της οικονομίας που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με διαφορετικούς τρόπους.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.