Ο ΥΠΕΘΑ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!


 


 Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και συγκεκριμένα θα μεταβεί στις σεισμόπληκτες περιοχές στις 4 Απριλίου.

Ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία την ερχόμενη Τρίτη – μετά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές την 21η Μαΐου – ως ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς, στην επίθεση φιλίας της τουρκικής κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη του υπουργό αναμένεται να συνοδευτεί από την αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τούρκους. Ο Έλληνας υπουργός μάλιστα σκοπεύει να συνοδεύσει τον Τούρκο ομόλογό του στις περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας, η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία δεν περιλαμβάνει καμία ατζέντα συνομιλιών που να αφορά στις ελληνοτουρκικές διαφορές, αλλά αποτελεί μία κίνηση πολιτικού συμβολισμού.

Μετά την αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – που επέφεραν τα τραγικά γεγονότα του σεισμού και του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και μετά τις ευχητήριες επιστολές της τουρκικής ηγεσίας για την εθνική μας επέτειο του 1821 – η Αθήνα θέλει να αποδείξει εμπράκτως προς τη διεθνή κοινότητα ότι ποτέ δεν αρνείται τη φιλία και το διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.