Τραγωδία Τέμπη: 46 οι νεκροί και κάποιοι ασχολούνται με το «πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές»!!!


Τραγωδία Τέμπη: 46 οι νεκροί και κάποιοι ασχολούνται με το «πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές»!!!

Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Την ώρα που ακόμη υπάρχουν νεκροί, αγνοούμενοι και οικογένειες που θρηνούν και αγωνιούν, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό και εξοργιστικό να ακούμε προβλέψεις, αναλύσεις και απόψεις για «το πότε σκέφτεται να κάνει εκλογές ο πρωθυπουργός»! Είναι παντελώς αδιάφορο. Εξοργιστικό είναι ότι οι «προβλέψεις» και «αναλύσεις» συνδέονται με τις κηδείες και τα μνημόσυνα των ανθρώπων που χάθηκαν . Τα περισσότερα θύματα είναι νέα παιδιά…

Τι ακριβώς προσφέρει αυτή η συζήτηση, την ώρα που οι συγγενείς θρηνούν και αγωνιούν και όλη η Ελλάδα έχει παγώσει από το θλιβερό γεγονός;

Τι ειπώθηκε στην ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των 46 νεκρών  αντιστοιχεί στα πτώματα που ανέσυρε η Πυροσβεστική. Είναι βέβαιο όμως ότι τα θύματα είναι περισσότερα και ο συνολικός αριθμός θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλα τα βαγόνια και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης μέσω του DNA από το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης. Από το συγκεκριμένο βαγόνι, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν ανασυρθεί σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού – εστιατορίου», προσέθεσε.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού.

«Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους» είπε και προσέθεσε ότι για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι και την αυριανή.

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Τέλος, σημειώνεται ότι έχουν διατεθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Λάρισας, για τους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών, όπως έχει ανακοινωθεί.
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.