Πρόεδρος Γιατρών Λάρισας για τη σύγκρουση τρένων : Οι νεκροί είναι πάνω από 40 και φοβάμαι ότι θα πλησιάσουμε τους 50


 


 Έχουν ξεπεράσει τους 40 οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνου Γιαννακόπουλου, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να φτάσουν και τα πενήντα τα άτομα που έχασαν τη ζωή του σε αυτό.

Όπως λέει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννακόπουλος, πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος συνεχίζουν να ανασύρουν απανθρακωμένες σορούς, κυρίως από το πρώτο βαγόνι του τρένου.

Οι σοροί μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εδρεύει η ιατροδικαστική υπηρεσία της πόλης. Έξω από το νοσοκομείο εκτυλίσσεται εδώ και ώρες ένα δράμα, με συγκλονισμένους συγγενείς να μη γνωρίζουν, αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι ζωντανοί ή συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νεκρούς.

«Οι συγγενείς χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και υπάρχουν ομάδες ειδικών στο νοσοκομείο που την προσφέρουν. Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εκτυλίσσεται ένα δράμα. Δυστυχώς, όπως έχει η κατάσταση, δεν είναι δυνατόν οι συγγενείς να μάθουν εύκολα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Πληροφορούμε ότι οι σοροί των νεκρών έχουν ξεπεράσει τους 40 και φοβάμαι ότι θα πλησιάσουμε τους 50. Από το πρώτο βαγόνι συνεχίζουν με πολύ μεγάλη δυσκολία οι πυροσβέστες να ανασύρουν απανθρακωμένα πτώματα. Η διαδικασία της ανάσυρσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», λέει στο ethnos.gr κ. Γιαννακόπουλος.
Οι τραυματίες

Όλοι οι βαριά τραυματίες από το δυστύχημα μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και οι ελαφρότερα τραυματίες στη Θεσσαλονίκη. Κατά τον κ. Γιαννακόπουλο, το δυστύχημα έγινε σε απόσταση 20-22 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, κάτι που βοήθησε στο να μεταφερθούν πιο γρήγορα στα νοσοκομεία της πόλης οι τραυματίες.

«Αυτήν τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο στη ΜΕΘ. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης οι νοσηλευόμενοι πολυτραυματίες είναι 26, εκ των οποίων τρεις ή τέσσερις βρίσκονται στη ΜΕΘ. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν οκτώ καταγματίες που χρειάζονταν χειρουργείο. Οι δύο χειρουργήθηκαν ήδη, άλλοι δύο θα χειρουργηθούν τις επόμενες ώρες, άλλοι δύο αύριο το πρωί και οι δύο τελευταίοι έχουν ελαφρότερα κατάγματα», σημειώνει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Κατά τον ίδιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας έχει θέσει σε ετοιμότητα τους χειρουργούς, ορθοπαιδικούς και αναισθησιολόγους μέλη του, προκειμένου να βοηθήσουν, όπου χρειαστεί. Επίσης, υπάρχει επικοινωνία με ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί, αν χρειαστεί τραυματίες. Ωστόσο, κατά τον κ. Γιανακόπουλο, φαίνεται ότι οι Δημόσιες ιατρικές υποδομές της Λάρισας θα ανταπεξέλθουν.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.