Μέγας Θρήνος με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη πολλα νέα παιδιά στο τραίνο πάνω από 32 οι νεκροί


Μέγας  Θρήνος με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη πολλα νέα παιδιά στο τραίνο πάνω από 32 οι νεκροί

Στις 23:24 έφθασε το πρώτο σήμα στις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές για την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στην περιοχή Ευαγγελισμού Λάρισας του Δήμου Τεμπών. Μία εμπορική αμαξοστοιχία και επιβατική της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη είχαν συγκρουστεί για άγνωστους λόγους.

Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν και πήραν φωτιά.  Κάποια βαγόνια , δύο σύμφωνα με μαρτυρίες ,αιωρήθηκαν και τελικά έπεσαν στη ρεματιά . Είχαν μεταβληθεί σε άμορφη μάζα.  Στις 03:00 δόθηκε ο πρώτος επίσημος απολογισμός. Τουλάχιστον 32 νεκροί και 55 τραυματίες. 25 άτομα νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Τέθηκαν σε συναγερμό αμέσως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και Κατερίνης, το Γεννηματάς και Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, νοσοκομεία της Αθήνας και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν βάσιμοι φόβοι πώς ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Επί τόπου εστάλησαν γερανοφόρα προκειμένου να ανασυρθούν και ερευνηθούν τα βαγόνια. Άλλωστε πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά - Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό. 

Στα νοσοκομεία Λάρισας νοσηλεύονται συνολικά 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά. Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες πέντε άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, πέντε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 15 στο ΑΧΕΠΑ. 


“Σπάζανε τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι... Τα 2/3 (του τρένου) ήταν γεμάτο... Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία... Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ... Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς... Καμμένο μόνο σίδερο

Στις 11.24 επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος είχε απεγκλωβιστεί, πήρε το 112 και ειδοποίησε για τη σφοδρή σύγκρουση. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δύο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.  

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης συντρίμμια και από τις δύο αμαξοστοιχίες είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων). Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο αρχηγός και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αρχηγός Κώστας Σκούμας και οι επιτελείς.  Ενημερώνεται συνεχώς ο Πρωθυπουργός. Λόγω των έκτακτων γεγονότων στη Λάρισα, η σημερινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αναβάλλεται. 

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και ο ο εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Πραγματοποποιείται προανάκριση η οποία όταν περατωθεί θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω κινήσεις.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιήθηκαν και εισήλθαν  σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων μεγάλων δυστυχημάτων.

32 επιβεβαιωμένοι νεκροί, 85 τραυματίες

Σε 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ χθες Τρίτη στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 85 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.

Στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της ελληνικής αστυνομίας.


Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών

Για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν μίλησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και συγκρούστηκε με άλλη στο ύψος των Τεμπών.

«Όταν ακούσαμε τον οδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο εισιτήριων και να λέει ‘πάμε και όπου βγει’, σίγουρα, είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν πάει καλά. Το άκουσα μέσω των ασυρμάτων, ‘πάμε και όπου βγει’. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών, είπαν ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά, γιατί είναι μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω, δεν ήταν σωστά προγραμματισμένα», είπε μιλώντας στο MEGA, ο επιβάτης.

«Eίχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….», λέει στο τοπικό onlarissa σοκαρισμένη επιβάτης.

 
«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο», συμπληρώνει άλλος επιβάτης του InterCity.

Η πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train

«Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.