Η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά στην ανεργία στους νέους!! 3 στους 10 είναι άνεργοι


 

 




Αρνητική πρωτιά κατέγραψε για ακόμη μια χρονιά η Ελλάδα στο ποσοστό ανεργίας νέων το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat και επεξεργάστηκε η Pricefox.

Επισημαίνεται ότι με βάση τα κριτήρια της ΕΕ άνεργοι θεωρούνται όσοι είναι χωρίς εργασία την εβδομάδα αναφοράς, είναι διαθέσιμοι για έναρξη εργασίας εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και αναζητούν ενεργά εργασία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ή έχουν ήδη βρει δουλειά για να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Μακροχρόνια άνεργοι είναι όσοι πληρούν τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις και επιπλέον είναι άνεργοι για 12 ή περισσότερους μήνες.

Η ανεργία νέων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό (31,4%) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που εξετάστηκαν για το ποσοστό ανεργίας νέων ηλικίας 15-24 ετών. Η Ισπανία ακολουθεί πολύ κοντά με 29,8% και τρίτη έρχεται η Ιταλία με 23,7%.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό (5,9%). Η Τσεχία, η Ολλανδία, η Μάλτα και για πρώτη χρονιά και η Αυστρία διατηρούν χαμηλά ποσοστά κάτω του 10%.

Σύμφωνα με το ποσοστό ανεργίας νέων το 2022, στις πρώτες δύο θέσεις βρίσκονται με ποσοστά κοντά στο 30% η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ακολουθούν τρεις ομάδες χωρών με τις χώρες με σχετικά μεσαία επίπεδα ανεργίας, μεταξύ 14% και 24%, με εκείνες με σχετικά χαμηλά επίπεδα, μεταξύ 10% και 12% και τις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά κάτω του 10%.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.