Κοντά στα 2000 δολλάρια ο χρυσός!


 



Η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων σε συνδυασμό με την εξασθένιση του δολαρίου στις απογευματινές συναλλαγές αντιστάθμισαν την ανανεωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου που δείχνουν οι αγορές παγκοσμίως, δίνοντας ώθηση στο χρυσό να βρεθεί μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, αφότου διέγραψε τις πρωινές απώλειες, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού ολοκλήρωσε τελικά τις συναλλαγές του στο Comex στα 1.997,7 δολάρια η ουγγιά έχοντας κερδίσει 13,2 δολ. ή 0,7%.

Μάλιστα, πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού για πάνω από ένα χρόνο, από τις 10 Μαρτίου του 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και τα 2.002,4 δολ.

Γενικότερα ο χρυσός βρέθηκε υπό κάποια πίεση αυτή την εβδομάδα καθώς ανέκαμψε η διάθεση για assets μεγαλύτερου κινδύνου, όπως οι μετοχές, σημειώνει στο καθημερινό του σχόλιο ο Jim Wyckoff της Kitco.com.

Όπως έδειξε πάντως το στενό εύρος διαπραγμάτευσης των τελευταίων συνεδριάσεων, οι επενδυτές περιμένουν πιθανώς τα νέα οικονομικά στοιχεία που έχει η τρέχουσα εβδομάδα προτού αποφασίσουν πιο πειστικά πώς θα κινηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, στον πλευρό του χρυσού βρέθηκαν σήμερα οι εκθέσεις που έδειξαν μικρή αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και ελαφρώς χαμηλότερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο 4ο τρίμηνο, οι οποίες πιθανώς συνηγορούν στο σενάριο του τέλος των αυξήσεων επιτοκίων της Fed.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός είθισται να δέχεται πίεση από τα αυξημένα επιτόκια, καθώς αυξάνεται το κόστος
ευκαιρίας στη διατήρηση του πολύτιμου μετάλλου το οποίο δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, πιο κατατοπιστικός θα είναι ο δείκτης προσωπικών δαπανών που δημοσιεύεται αύριο, καθώς είναι το προτιμώμενο μέτρο της Fed για την παρακολούθηση του πληθωρισμού.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.