Στο χαμηλότερο σημείο πώλησης ο χρυσός από τις αρχές του χρόνου λόγω FED!


 


 

Στο χαμηλότερο σημείο από την αρχή του 2023 έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, μία ημέρα αφότου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, που αποτυπώνουν τη βούληση για περαιτέρω αύξηση επιτοκίων και διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 14,70 δολ. ή 0,8%, κλείνοντας στα 1.826,80 δολ. ανά ουγγιά. Πρόκειται για την τέταρτη συναπτή συνεδρίαση απωλειών και οδήγησε στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 30 Δεκεμβρίου.

Το ασήμι Μαρτίου έχασε 1,7%, κλείνοντας στα 21,306 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλατίνα Απριλίου έχασε 0,8%, στα 945,50 δολ. ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Μαρτίου υποχώρησε κατά 3,6%, κλείνοντας στα 1.428,60 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χαλκός Μαρτίου απώλεσε 3,1%, στα 4,059 δολ. η λίβρα.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed της 31ης Ιανουαρίου - 1ης Φεβρουαρίου δεν έκρυβε εκπλήξεις, ωστόσο ενίσχυσε την πεποίθηση ότι το επιτελείο της κεντρικής τράπεζας στηρίζει ισχυρά τη γραμμή περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

"Επιβεβείωσαν εκείνο που τα στοιχεία ισχυρού πληθωρισμού της περασμένης εβδομάδας ήδη μας είχαν πει: θα μείνουμε για καιρό με υψηλότερα επιτόκια και ισχυρό δολάριο - ένα δομικό αρνητικό περιβάλλον για τις αγορές εμπορευμάτων", αναφέρουν αναλυτές της Peak Trading Research σε σημείωμά τους.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και το δολάριο έχουν ενισχυθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς ενισχύονται οι προβλέψεις για νέες αυξήσεις επιτοκίων από πλευράς Fed. Οι ψηλές αποδόσεις των ομολόγων κάνουν λιγότερο θελκτικό το χρυσό, ενώ το ίδιο ισχύει για το ισχυρό δολάριο, που τον καθιστά πιο ακριβό για ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός βρίσκεται έτσι σε χαμηλό διμήνου και "θα χρειαστεί κάποια επιβεβαίωση ότι η οικονομία επιβραδύνεται εμφατικά πριν η τιμή του να μπορέσει να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε αξιόλογο ράλι", σημειώνει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.