Μυστήριο με «σιδερένια μπάλα» που ξεβράστηκε σε παραλία σε παραθαλάσσια πόλη της Ιαπωνίας!!


 


Αναστάτωση επικράτησε σε μία παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας λόγω μίας μεγάλης «σιδερένιας μπάλας» που ξεβράστηκε στην ακτή, με τις αρχές να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται, παρά μόνο ότι δεν πρόκειται να εκραγεί.

Όπως είναι φυσιολογικό λόγω των πρόσφατων περιστατικών με τα ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν από την αμερικανική Αεροπορία, προκλήθηκε ένας σχετικός πανικός ως προς τι είναι η «μπάλα» αυτή και ποια είναι η προέλευσή της.

Πρόκειται για μία σφαίρα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, η οποία έδωσε τροφή για διάφορες εικασίες και θεωρίες από τη στιγμή που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού της χώρας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να είναι μια «αδέσποτη» νάρκη απορρίφθηκαν, καθώς οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κοίλο.

Σύμφωνα με τον Guardian, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σφαίρα αυτή αποτελεί κάποιο κατασκοπευτικό εργαλείο από την κοντινή Βόρεια Κορέα ή την Κίνα.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί την πορτοκαλί-καφέ μπάλα, όταν μία κάτοικος της περιοχής την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, την ώρα που έκανε τη βόλτα της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε το Asahi TV.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες στα εκρηκτικά για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τι είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε.

Φωτογραφίες έχουν σταλεί στις ιαπωνικές αμυντικές δυνάμεις και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία είπε ότι δεν καταλάβαινε γιατί η μπάλα έγινε ξαφνικά το κέντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και έναν μήνα», είπε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνήθηκε», συμπλήρωσε.

Κάποια στιγμή, η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Ακούστηκαν αναφορές ότι η μπάλα έμοιαζε με κάτι από τη δημοφιλή σειρά manga Dragon Ball, ενώ άλλοι πίστευαν ότι ήταν ένα UFO που είχε πέσει από τον ουρανό.

Τα τηλεοπτικά πλάνα του αντικειμένου προκάλεσαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο σύντομα αφότου η Ιαπωνία είπε ότι «υποψιάστηκε έντονα» ότι αρκετά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν εντοπιστεί στην επικράτειά της τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας -που υποδηλώνουν ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο- προκάλεσαν μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά είχε χαλαρώσει.

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.