Η ''τελευταία πτήση'' του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα


Ο τραγικός επίλογος για το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο δύο νέους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας άρχισε να γράφεται σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στις 10:30 π.μ οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, αποχαιρέτησαν τον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, τον συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα έπειτα από πτήση που είχε αρχίσει από την Ανδραβίδα. 

Το παρών στην κηδεία του άτυχου συγκυβερνήτη του μοιραίου F – 4 Φάντομ που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία. Στην εκκλησία ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πλήθος πολιτικών και μελών των ενόπλων δυνάμεων.

Στην εκκλησία επίσης, βρέθηκαν και αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο  Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Λίγο αργότερα έφτασε στην αρκαδική πόλη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατός του μετά από έρευνες 2 ημερών, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, στην πατρίδα του, το Νευροκόπι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο Νευροκόπι θα μεταβεί για να παραστεί στην κηδεία του σμηναγού και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην κηδεία του Υποσμηναγoύ Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα εκφώνησε επικήδειο λόγο συμμαθητής του από τη σχολή Ικάρων.

«Αξέχαστε Μάριε-Μιχαήλ, κανείς πόνος δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που βιώνουμε εδώ η οικογένεια οι συνάδελφοι και οι φίλοι σου. Η είδηση του θανάτου γέμισε με θλίψη. Στάθηκες ως θαυμάσιος άνθρωπος και συνεργάτης ενώ παράλληλα ήσουν υπόδειγμα τέκνου. Αείμνηστε Μάριε-Μιχαήλ η μοίρα σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής αφήνοντας κενό στην οικογένειά σου και την Πολεμική Αεροπορία. Εμείς θρηνούμε και πενθούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον γιο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Η οικογένειά σου που σε στήριζε και σε καμάρωνε χάνει ξαφνικά ένα τέκνο που ξεχώριζε. Την Δευτέρα πέρασες στην αιωνιότητα και στην ιστορία. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις για πάντα. Η οικογένεια σου και τα στελέχη της ΠΑ θα σε διαφυλάσσουν στη μνήμη τους. Η πατρίδα σε κατατάσσει στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της».

«Ο αετός πεθαίνει στον αέρα»

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως στους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος», ανέφερε στον επικήδειο λόγο η μητέρα του 29χρονου υποσμηναγού.

«Ο Μάριος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το φόβο από το λεξιλόγιο του υπηρχε μόνο το εσείς. Επλίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει» ανέφερε ο πατέρας του κλαίγοντας.

Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου παίρνουν τιμητικά οι δύο νεκροί πιλότοι του Phantom F-4

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)  αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.