Ο Κ.Χατζηδάκης κλήθηκε στο ΔΣΑ μετά από καταγγελία εις βάρος του!!


 

 
Ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καλείται να παραστεί ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά από καταγγελία δικηγόρου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, η κλήση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣΑ, αλλά τελεί υπό αναστολή άσκησης επαγγέλματος λόγω της υπουργικής του ιδιότητας, γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης σε βάρος του, την οποία διέταξε ο πρόεδρος του πειθαρχικού Συμβουλίου, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Η καταγγελία σε βάρος του αφορά σε αγνόηση των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού συλλόγου, καθώς δεν δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος σχετικά με το θέμα της αύξησης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, παρά τούς παρέπεμψε στην γενική γραμματέα του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας για την αύξηση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών από το 2023. «Κύριε υπουργέ, 5.046c εσάς σας ακούνε. Εσείς μας ακούτε; Όχι νέα αύξηση στις εισφορές», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο μήνυμα διαμαρτυρίας τους οι δικηγόροι, ενώ, σε πανό που άνοιξαν έξω από την είσοδο του υπουργείου ανέγραφαν «ΟΙ ΑΓΩΝ(Ι)ΕΣ ΘΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ».

Εδώ και καιρό οι δικηγόροι έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει αναστολή της εφαρμογής του μέτρου αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά δεν εισακούγονται. Ωστόσο, όπως έχουν δηλώσει, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και καλούν κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν την απόφασή τους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.