Βαρουφάκης στη Βουλή: ""Οι «γιέσμεν» των Αθηνών ποτέ δεν εξασφάλισαν της εθνική μας ασφάλεια""


 

 




Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τόσο για τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση στο Ουκρανικό, όσο και για τη κοινή της στάση με το ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά.

Μεταξύ άλλων ο κ.Βαρουφάκης είπε:

Αυτές τις μέρες, που από τη μία ο Πούτιν από τη Μόσχα και ο Μπάιντεν από το Κίεβο και την Βαρσοβία πύκνωναν τα μαύρα σύννεφα του πολέμου, είχαμε τον κ. Μπλίνκεν εδώ να μας λέει κάτι καινούργιο.

Τι μας είπε ο κ. Μπλίνκεν που δεν ξέραμε;

Πως η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει βασικός στρατηγικός κόμβος για να φέρουμε νέα αμυντικά όπλα, φορτηγά, πυροβολικό, στρατιωτικές μονάδες σε όλη την Ευρώπη!

Μέχρι χθες, γνωρίζαμε από τον κ. Πάιατ που ευχαριστούσε τον κ. Τσίπρα, ότι ήταν ένα νέο ορμητήριο του αμερικανικού στρατού.

Ο κ. Μπλίνκεν, μας είπε για στρατιωτικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, που ανεφοδιάζονται από την Αλεξανδρούπολη!

Η άνεση με την οποία αποδέχεστε το Δόγμα του “Περισσότερου Πολέμου”, του “Πολέμου μέχρι την Τελική Νίκη”, όταν ξέρετε ότι πριν την τελική νίκη θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο, χωρίς δηλαδή καμία σκέψη για την λογική συνέπεια αυτής του δόγματος, είναι εγκληματική.

Είναι ένα έγκλημα σε βάρος όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και του λαού της Ουκρανίας, που θυσιάζεται στον βωμό του Πούτιν και του ΝΑΤΟ.

Η δική μας πρόταση, για απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και μια Ουκρανία ανεξάρτητη, αλλά εκτός του ΝΑΤΟ, είναι η μόνη ρεαλιστική.

Και επειδή θα μου πείτε, καλά οι Ουκρανοί δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στο ΝΑΤΟ; Το Δόγμα ΜΟΝΡΟ σας λέει κάτι; Εάν ο λαός του Μεξικού ψηφίσει την είσοδο σε ένα υποθετικό στρατιωτικό, πυρηνικό μπλοκ με την Κίνα, οι Αμερικανοί θα πουν “και τι να κάνουμε”;

Και για να μην σπεύσετε να πείτε οτιδήποτε άλλο, εμείς έχουμε χαρακτηρίσει τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου από την εποχή που σκότωνε τους τσετσένους.

Η ιδέα όμως, ότι θα ήταν καλό η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, είναι τουλάχιστον ανόητη.

Τις προάλλες, η Κίνα δήλωσε πως χρειάζεται να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες και θα καταθέσει σχετική πρόταση, εσείς τι λέτε;

Δεν έχετε άποψη χωρίς την έγκριση της αμερικανικής πρεσβείας!

Χρειάζεται άμεσα εκκίνηση ειρηνευτικών συνομιλιών στην Ουκρανία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη βάση της πρότασης που καταθέτουμε και όσον αφορά το Ντονμπάς, με μια συμφωνία τύπου “Good Friday Agreement”.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε η ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να πιέζει για ειρηνευτικές συνομιλίες, απεμπολώντας την ανοησία του “περισσότερου πολέμου”.

Πάμε τώρα στα ελληνοτουρκικά από την επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν. Τι μας είπε που δεν γνωρίζαμε; Τίποτα.

Υπερτιμούμε τους Υπουργούς των Εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα πουν.

Ο κ. Μπλίνκεν, απλά ήρθε για να επιβεβαιώσει, και συμβολικά, την επικυριαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή και την πάγια τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Όσο και να το παλεύετε, όση γη και όσο ύδωρ και να τους δίνετε, όσα αεροπλάνα και να τους αγοράσετε, οι γιέσμεν στην Αθήνα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) δεν εξασφάλισαν ποτέ και δεν θα εξασφαλίσουν ποτέ, εθνική ασφάλεια.

Αυτό είναι το μόνο ασφαλές, το διαχρονικό μάθημα της μεταπολεμικής Ιστορίας.

Όχι μόνο κυρίες και κύριοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξασφαλίσατε την  χώρα “εξ Ανατολών”, αλλά σήμερα, με τον δουλικό ενστερνισμό της Μητσοτάκης Α.Ε. στο “Δόγμα Περισσότερος Πόλεμος” που οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν μέσω Αλεξανδρούπολης κι ο Πούτιν από την άλλη με όλες του τις δυνάμεις, εκθέτετε την χώρα σε υπαρξιακούς κινδύνους.

Πάμε τώρα στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, φέρατε μια τροπολογία η οποία είναι σχετικά ανώδυνη, αποκαλύπτει όμως την πρεμούρα σας να προχωρήσει ένας “Ηρακλής” του οποίου ο μόνος άθλος είναι μια τεράστια αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων και βλέπουμε έναν βαρετό τσακωμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έφερε τα funds στην Ελλάδα ή τους πλειστηριασμούς. Ποιος ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, νομοθέτησε το τέλος της προστασίας της 1ης κατοικίας;

Μαζί τα κάνατε. Ούτε καν με δικό σας σχέδιο. Ό,τι σας έλεγε το ΔΝΤ κάνατε, με έγκριση Βρυξελλών, εσείς είπατε απλά “ναι σε όλα”.

Όποιος από εσάς και να ήταν στην Κυβέρνηση, δεδομένου του κοινού σας “ναι σε όλα”, θα ακολουθούσε πιστά τις εντολές να ριχτούν κι οι πρώτες κατοικίες και τα μικρομάγαζα κι η αγροτική γη στον βωμό του “Ηρακλή”.

Αφήστε λοιπόν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες ότι θα προστατέψετε την πρώτη κατοικία, εσείς στήσατε την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αν δεν καταργήσετε τον “Ηρακλή” και δεν νομοθετήσετε τον δικό μας “Οδυσσέα”, θα συνεχίσει αυτό που συμβαίνει με τα κόκκινα δάνεια.

Πάμε τώρα στο ζήτημα των καλλιτεχνών, πρόσφατα ευχαρίστησα την Κυβέρνηση που με το Προεδρικό Διάταγμα για τα πτυχία δραματικών και μουσικών σχολών, δημιούργησε ένα πραγματικό, αυθόρμητο, κίνημα που καθημερινά φουντώνει και που κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να σιγοντάρει.

Πάντα και παντού, οι μεγάλες εξεγέρσεις έρχονται από εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Όπως έγινε στην Νομική, στο Πολυτεχνείο, ακόμα και στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Το κίνημα των καλλιτεχνών -τηρουμένων των αναλογιών- έχει μια τέτοια δυναμική.

Εμείς ποτέ δεν θα καπηλευτούμε οποιοδήποτε κίνημα, απλά το στηρίζουμε.

Αν είχε η Κυβέρνηση την σοφία να τους ακούσει, θα καταλάβαινε ότι το κίνημα αυτό συνδυάζει την άρνηση της απαξίωσης αξιών και πτυχίων από τους ανάξιους της Μητσοτάκης Α.Ε., την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εκμεταλλευτεί τον αγώνα των καλλιτεχνών εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα των ανώτατων σχολών και του άρθρου 16 του Συντάγματος, τον θυμό για την λεηλασία των πολλών από τα σουπερμάρκετ, το ψευτο-Χρηματιστήριο Ενέργειας και τα κόκκινα δάνεια και το Δόγμα Περισσότερος Πόλεμος που τα κανάλια της ολιγαρχίας, κι εσείς εδώ μέσα, παρουσιάζετε ως τη μόνη εναλλακτική.

Εμείς, όταν θωρούμε τους διαμαρτυρόμενους καλλιτέχνες εκεί έξω, τους φοιτητές των δραματικών σχολών και των ωδείων που, με την πλήρη συμπαράσταση των καθηγητών τους και της κοινωνίας, καταλαμβάνουν σχολές και ωδεία, δεν ξεχνάμε αυτό που είχε πει κάποτε ο Πικάσο για την Γκουέρνικα: “Ένας πίνακας δεν φτιάχνεται για να διακοσμεί. Αποτελεί όπλο, τόσο αμυντικό όσο και επιθετικό απέναντι στον εχθρό”.

Παραφράζοντας τον Πικάσο, οι καλλιτέχνες δεν υπάρχουν για να διακοσμούν. Αποτελούν όπλο, τόσο αμυντικό όσο και επιθετικό, απέναντι στον πιο απολίτιστο εχθρό, την ολιγαρχία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.