Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαγραφής Πολάκη!


 





Πολιτική «θύελλα» έχει προκαλέσει από την Κυριακή (26/2) η ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και στην οποία έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» στοχοποιόντας δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στον «αψύ Κρητικό» καθώς παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας με τα αρμόδια όργανα να καλούνται να λάβουν αποφάσεις για το αν θα παραμείνει στο κόμμα ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης απομακρύνθηκε από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, με τον Γιάννη Ραγκούση να παίρνει τη θέση του.

Πάντως παρότι οι αναρτήσεις του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει «μπουρλότο» στην Κουμουνδούρου, δεν είναι λίγα τα επιφανή στελέχη του κόμματος που θεωρούν ότι θα ήταν λάθος η διαγραφή του, καθώς γνωρίζουν το λαϊκό έρεισμα που έχει ο «αψύς Σφακιανός».

Κατρούγκαλος: «Λάθος η τοποθέτηση, αλλά δεν πρέπει να διαγραφεί»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, χαρακτήρισε λανθασμένη τη στοχοποίηση προσώπων από τον βουλευτή Χανίων, σημειώνοντας επίσης πως κανείς δεν πρέπει να θέτει μια προσωπική ατζέντα πάνω από την κομματική γραμμή, αλλά τόνισε ότι δεν θεωρεί πως πρέπει να διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης.

«Ό,τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε. Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα», είπε αρχικά.

Σχετικά με τα μηνύματα μιας μερίδας της κοινωνίας που λειτουργεί υποστηρικτικά στην ανάρτηση και τα πιστεύω του Πάυλου Πολάκη, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως: «Ο λόγος είναι προφανής. Έχει αναδείξει πάρα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς του κυβερνητικού συστήματος ο κύριος Πολάκης και επίσης – μολονότι το έχει κάνει με έναν τρόπο που προφανώς δεν είναι δικός μου, άλλο ύφος έχουμε – υπάρχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας που μπροστά σε αυτή τη συσσώρευση σκανδάλων, θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος.

Και να προσθέσω και επιπλέον ότι εγώ αντιλαμβάνομαι και ότι μπορεί να αισθάνεται πικρία ο ίδιος ο κύριος Πολάκης. Υπάρχει όμως μια ηθική της αριστεράς. Να σας θυμίσω τον Πλουμπίδη, τον λέγανε καταδότη και δεν σκέφτηκε ποτέ να διαφοροποιηθεί», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο κύριος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως δεν πρέπει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαγραφή του κυρίου Πολάκη από το κόμμα.

«Όχι στην ηθική απαξία στο πρόσωπό του Παύλου»
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποια ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλάμε ποτέ ατομικά. Και να σας πω την αλήθεια και αρκετούς από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας τους γνωρίζω και προσωπικά και τους σέβομαι. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν θα διαβάσω την απόφαση, αλλά έτερον εκάτερον», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παπαδημούλης: «Κανείς δεν περισσεύει»
Σε ανάλογο κλίμα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο Facebook, στάθηκε κατά της διαγραφής Πολάκη, σημειώνοντας πως κανείς και καμία δεν περισσεύει ενόψει εκλογών.

«Για να νικήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να διώξουμε την Κυβέρνηση Μητσοτακη χρειάζεται πανστρατιά! Το απαιτούν οι καιροί και ο κόσμος που υποφέρει από τη Δεξιά! Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, πρόγραμμα τετραετίας, σοβαρότητα, συσπείρωση κ συλλογικότητα. Δεν περισσεύει κανείς και καμμιά!». 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.