Επίσκεψη του Σύρου Προέδρου Άσαντ στο Ομάν!

 

 


 Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφθηκε σήμερα το σουλτανάτο του Ομάν, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δαμασκού να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις κυβερνήσεις αραβικών χωρών, στον απόηχο των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου που σκόρπισαν τον θάνατο και την καταστροφή.

Το Ομάν είναι ένα από τα λιγοστά αραβικά κράτη και το μοναδικό στην περιοχή του Κόλπου που δεν διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία σε καμία στιγμή του σχεδόν 12ετούς (μέχρι σήμερα) εμφυλίου πολέμου.

Ο σουλτάνος Χάιθαμ μπιν Τάρικ αλ Σάιντ εξέφρασε στον πρόεδρο της Συρίας τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για τα θύματα των σεισμών και τον διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τον συριακό λαό στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης φυσικής καταστροφής.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Μπασάρ αλ Άσαντ σε αραβική χώρα, μετά από το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2022.

Το σουλτανάτο του Ομάν ακολουθεί παραδοσιακά μια ουδέτερη στάση στις περιφερειακές διενέξεις, αναλαμβάνοντας συχνά ρόλο μεσολαβητή.

Η Συρία είχε αποκλειστεί από τον Αραβικό Σύνδεσμο στα τέλη του 2011 λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, την περίοδο της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, που άναψε τη σπίθα του εμφυλίου πολέμου.

Στα τέλη του 2018, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξαν ξανά την πρεσβεία τους στη Δαμασκό. Τον Μάρτιο του 2022, ο σύρος πρόεδρος επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι, όπου έγινε δεκτός από τον νυν πρόεδρο των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα επιδιώξει να ξεφύγει από τη διπλωματική απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει, εκμεταλλευόμενος το διεθνές κύμα αλληλεγγύης που προκάλεσαν οι καταστροφικοί σεισμοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας επισκέφθηκε τη Δαμασκό την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είχε για πρώτη φορά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Syria's President al-Assad visited Oman for a “work visit” & met with Sultan Haitham bin Tariq. Bashar al-Assad travelled to Oman on Monday, his office said, his first foreign trip since the deadly earthquake and a sign of easing isolation after nearly 12 years of civil war. pic.twitter.com/RP3r24YOY7

    — Iraqi Qahwa كهوة عراقية (@IraqiQahwa) February 20, 2023

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.