Ο αποκλεισμός του εναερίου χώρου της Αγίας Πετρούπολης αποδόθηκε σε ασκήσεις σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσσίας!!


 


  Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ασκήσεις αεράμυνας με τη συμμετοχή αεροσκαφών αναχαίτισης, αφού το αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις πτήσεις την Τρίτη για μία ώρα.

Η διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας είχε ανακοινώσει το κλείσιμο στο επίσημο κανάλι της στο Telegram χωρίς να αναφέρει τον λόγο της αναστολής, καθώς ανεπιβεβαίωτες αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα άγνωστο αντικείμενο, όπως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, είχε εντοπιστεί στην περιοχή.

Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν αργότερα την Τρίτη ότι οι πτήσεις είχαν επαναληφθεί και ότι η προσωρινή απαγόρευση του εναέριου χώρου σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το Πούλκοβο είχε αρθεί από τις 12:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδος).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε περίπου μία ώρα μετά την επανέναρξη των πτήσεων, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι διεξήγαγε ασκήσεις, στις οποίες είχαν αποσταλεί μαχητικά αεροσκάφη, στον δυτικό εναέριο χώρο της Ρωσίας.

"Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι δυνάμεις αεράμυνας εργάστηκαν για τον εντοπισμό, την αναχαίτιση και την αναγνώριση στόχων, καθώς και για την αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου", ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαόύμενα το υπουργείο.

Ανέφερε ακόμη ότι τα μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης. Οι ασκήσεις δεν είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως και ανάγκασαν αρκετές πτήσεις να αλλάξουν πορεία και τις αεροπορικές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τα σχέδια πτήσεων για το υπόλοιπο της ημέρας.

Δεδομένα από τον ιστότοπο FlightRadar24 έδειξαν ότι αρκετές πτήσεις με προορισμό την Αγία Πετρούπολη γύρισαν πίσω στους προορισμούς τους νωρίς την Τρίτη, ενώ το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρέασε επίσης τις πτήσεις που κατευθύνονταν προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που χρειάζεται να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

Μέχρι τις 12:00 τοπική ώρα, οι πτήσεις είχαν ξαναρχίσει να πετούν προς την Αγία Πετρούπολη και τα αεροσκάφη είχαν αρχίσει εκ νέου να προσγειώνονται και να απογειώνονται στο αεροδρόμιο.

Σε ενημέρωση μετά την επανέναρξη των πτήσεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τα αίτια της πολύωρης διακοπής, αλλά δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση.
Μόσχα: Η Ουκρανία εξαπέλυσε αποτυχημένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε την Τρίτη την Ουκρανία για απόπειρα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον υποδομών σε δύο νότιες ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά υποστήριξε ότι οι επιθέσεις απέτυχαν.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές.

"Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές του Κιέβου επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθούν σε εγκαταστάσεις υποδομών στις περιοχές Κρασνοντάρ και Αντιγκέγια", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Ανέφερε ακόμη ότι τα αμυντικά συστήματα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών απέκρουσαν τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να μην προκαλέσουν ζημιές.

"Και τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχασαν τον έλεγχο και παρέκλιναν από την πορεία πτήσης τους. Το ένα έπεσε σε ένα χωράφι, το άλλο, παρεκκλίνοντας από την τροχιά του, δεν έβλαψε τον επιδιωκόμενο στόχο", ανέφερε το υπουργείο.

Τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων είχαν νωρίτερα αναφέρει πυρκαγιά σε αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Κρασνοντάρ, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της χερσονήσου της Κριμαίας, αφού εντοπίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει από πάνω. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.