«μπρουτάλ» Πολάκης, η «μεσαία τάξη» και οι αποκαλύψεις σκανδάλων που περιέργως «εξαφανίζονται»

 

«μπρουτάλ» Πολάκης, η «μεσαία τάξη» και οι αποκαλύψεις σκανδάλων που περιέργως «εξαφανίζονται»

Ο οξύς πολιτικός λόγος του Πολάκη ενοχλεί… Η επιθετική του συμπεριφορά τρομάζει…Οι δηλώσεις που μοιάζουν με απειλές προβληματίζουν…Ο Παύλος Πολάκης δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται και λειτουργεί… Σε άλλα άρθρα του militaire.gr θα διαβάσετε ιδιαίτερα επικριτικές απόψεις και για τον κ.Πολάκη και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά είναι γνωστά και συζητούνται τα τελευταία χρόνια στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Αυτό που μας διαφεύγει ή θέλουμε να μας διαφύγει είναι ότι όσα λέει και γράφει ο Πολάκης έχουν περάσει σε σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης, ακόμη και σε αυτό που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και σε ανθρώπους που δε συμπαθούν τον Πολάκη και τον τρόπο που πολιτεύεται. Κι αυτό όσο κι αν παριστάνουμε ότι δεν ενδιαφέρει ,είναι η ουσία του θέματος.

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει μεγάλο απόθεμα θυμού. Μνημόνια, παραλίγο…επανάσταση με ένα δημοψήφισμα που έμεινε υπέρβαση μόνο στη συνείδηση του κόσμου, προδοσία της λαϊκής βούλησης με το όχι που έγινε ναι, σκληρά μέτρα και ανέχεια για να καταλήξουμε σε μία κυβέρνηση που έχει να διαχειριστεί ένα σκάνδαλο την εβδομάδα!  Για το οποίο η κοινή γνώμη ενημερώνεται, αν είναι τυχερή από ελάχιστα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Δεν είναι και λίγα…

Ο Πολάκης έχει μιλήσει για τη δικαιοσύνη ,για τα μέσα ενημέρωσης, για δημοσιογράφους ,εκδότες, συμφέροντα, για τα εμβόλια κατά του Covid-19 και για άλλα πολλά . Πάντα με το γνωστό τρόπο ο οποίος κατά τις ηγεσίες των κομμάτων -και του δικού του, του ΣΥΡΙΖΑ- «ενοχλούσε το μεσαίο χώρο» . Δεκτό σε ότι αφορά τη φρασεολογία και την ένταση του λόγου του, αλλά ο «μεσαίος χώρος» είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση στη Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Παιδεία ,την Εθνική Άμυνα όπου γίνεται πάρτι απ ΄  ευθείας αναθέσεων δις τα οποία η «μεσαία τάξη» θα πληρώσει; Είναι ευχαριστημένη με την ποιότητα λειτουργίας των θεσμών και της Δημοκρατίας; Είναι ευχαριστημένη με το γεγονός ότι ακόμη και για υποθέσεις -σκάνδαλα που αποδείχτηκαν με αδιαμφισβήτητα στοιχεία δεν έχει ανοίξει μύτη και η κυβέρνηση παριστάνει ότι «δεν τρέχει τίποτα»;  Σε ποια χώρα του πλανήτη θα παρέμενε ατάραχη η κυβέρνηση μετά από την επιβεβαίωση παρακολούθησης του επικεφαλής των ΕΔ;

Όλα αυτά είναι μια απάντηση στο ερώτημα  ,γιατί ο Πολάκης και ο οξύς λόγος του έχουν πέραση σε ένα μέρος της κοινής γνώμης. Κατά την άποψη μας μεγάλο…

Δικαιολογούμε το «στιλ Πολάκη»; Όχι και το συζητήσαμε και στη συνέντευξη του στο militaire channel. Το να παριστάνουμε όμως ότι «δεν τον ακούν» είναι υποκρισία. Όπως υποκρισία είναι να λέμε ότι μας ενοχλεί μόνο ο Πολάκης αλλά όχι ο λόγος του Άδωνι Γεωργιάδη για παράδειγμα! Υποκρισία είναι επίσης να καυτηριάζουμε ορθώς τις παρεκτροπές Πολάκη, αλλά να αποφεύγουμε να κάνουμε κουβέντα για όσα καταγγέλει…

Καλό θα ήταν λοιπόν να εξετάσουμε ποιο είναι το κενό που δίνει ακροατήριο στον Π.Πολάκη.

Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι δεν λέμε στον κόσμο όσα πρέπει να μάθει όχι με το «μπρουτάλ» ύφος του Πολάκη. Δεν τους τα λέμε καν! Κι αυτό αφορά τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, όσους έχουν δημόσιο λόγο και παρουσία και φυσικά τα κόμματα εξουσίας και ειδικά αυτά της αντιπολίτευσης που δείχνουν να έχουν μία φοβικότητα να ζητήσουν εξηγήσεις από την κυβέρνηση με ένταση και επιμονή.

Ποια θα είναι η πολιτική τύχη του κ.Πολάκη είναι θέμα δικό του, του κόμματος του και φυσικά ο τελικός κριτής του θα είναι ο κόσμος, είτε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ,είτε όχι. Για την τύχη των υποθέσεων που έχει αποκαλύψει ,ειδικά τους τελευταίους μήνες θα μας ενημερώσει κάποιος; Έχουν έστω ερευνηθεί απ ΄ όσους έχουν την υποχρέωση να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους; Όσο δεν δίνονται απαντήσεις για αυτά τόσο κάποιοι δικαιολογημένα θα υποψιάζονται ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι οι «μπρουτάλ» παρεμβάσεις Πολάκη αλλά η «ατζέντα» των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται.

Τέλος να επισημάνουμε την αυτονόητη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους τις φωτογραφίες των οποίων δημοσίευσε ο κ.Πολάκης στην επίμαχη ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αυτονόητα καταδικαστέα η στοχοποίηση δημοσιογράφων. Αλλά ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων! Τρία χρόνια τώρα δημοσιογράφοι που δεν φωνάζουν «ζήτω» για την κυβέρνηση δεν περνάνε καθόλου καλά. Αν θυμόμαστε καλά δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση όταν από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αποκαλούσε συμμορία δημοσιογράφους των οποίων οι αποκαλύψεις επιβεβαιώθηκαν….1000%! 

Ας περιοριστούμε όμως στο χώρο του αμυντικού ρεπορτάζ που τον γνωρίζουμε. Δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί ,δέχονται χυδαίες επιθέσεις με υπονοούμενα κάθε φορά που «τολμούν» να ασκήσουν κριτική στην ηγεσία. Αξιωματικοί με ήθος και αξία ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ με την «κατηγορία» ότι συνομιλούσαν με δημοσιογράφους! Δημοσιογράφοι σύρθηκαν άδικα όπως αποδείχτηκε στα δικαστήρια! Δημοσιογράφος έχει μείνει άνεργος επειδή «δεν άρεσαν» όσα έγραψε για αξιωματούχο της Άμυνας! Δεν διαπιστώσαμε κάποια ενόχληση ,αντίδραση, καταδίκη, καταγγελία για όλα αυτά που είναι λίγο πολύ γνωστά αν και οι ρεπόρτερ του αμυντικού ρεπορτάζ δεν είναι τόσο προβεβλημένοι! Συνεπώς να καταδικάζουμε την στοχοποίηση των δημοσιογράφων αλλά ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων!
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.