Σπάνιο δίδυμο άστρων θα εκραγεί «λούζοντας» το Σύμπαν με χρυσό


Ένα εντυπωσιακό κοσμικό φαινόμενο εξελίσσεται σε απόσταση 11 χιλιάδων ετών φωτός.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Embry-Riddle Aeronautical University στις ΗΠΑ παρουσιάζουν ένα εξαιρετικά σπάνιο, εντυπωσιακό και σημαντικό από πολλές απόψεις κοσμικό φαινόμενο. Σε απόσταση 11,400 ετών φωτός από τη Γη υπάρχει ένα δυαδικό σύστημα που αποτελείται από δύο σπάνιου τύπου αστέρες νετρονίου. Το σύστημα έχει την κωδική ονομασία CPD-29 2176 και σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία στο Σύμπαν ανά δέκα δισ. δυαδικά συστήματα αντιστοιχεί μόλις ένα σύστημα σαν το CPD-29 2176. Στο γαλαξία μας που εκτιμάται ότι διαθέτει 200-400 δισ. άστρα έχουν εντοπιστεί μόλις δέκα τέτοια δυαδικά συστήματα.

Πραγματοποιώντας παρατηρήσεις με το τηλεσκόπιο SMARTS στη Χιλή οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα δύο άστρα μπορεί κάποια στιγμή να συγχωνευτούν προκαλώντας μια έκρηξη κιλονόβα, ένα από τα πλέον βίαια και πολυσύνθετων αποτελεσμάτων φαινόμενα στο Σύμπαν. Οι εκρήξεις κιλονόβα παράγουν μια έντονη λάμψη ραδιενεργού φωτός και μεγάλες ποσότητες σημαντικών στοιχείων όπως ασήμι, χρυσός, πλατίνα και ουράνιο.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα ρίξει φως στον μηχανισμό πρόκλησης αυτών των εκρήξεων που παραμένει εν πολλοίς μυστηριώδης για τους επιστήμονες. Η αποκωδικοποίηση των εκρήξεων κιλονόβα μπορεί με τη σειρά της να ρίξει φως στην προέλευση των βαρύτερων χημικών στοιχείων του Σύμπαντος τα οποία είναι και αυτά που ευθύνονται για την ποικιλομορφία του.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.