Λαβρόφ: «Η νέα ρωσική εξωτερική πολιτική θα εστιάσει στο τέλος του «μονοπωλίου» της Δύσης»


Λαβρόφ: «Η νέα ρωσική εξωτερική πολιτική θα εστιάσει στο τέλος του «μονοπωλίου» της Δύσης»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα θα εστιάσει σε αυτό που αποκάλεσε δυτικό “μονοπώλιο” στις παγκόσμιες υποθέσεις στο πλαίσιο μιας νέας εξωτερικής πολιτικής, κατηγορώντας τη Δύση ότι καταστέλλει τα αντίπαλα κέντρα εξουσίας.

Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την περασμένη εβδομάδα πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να εγκρίνει μια νέα εξωτερική πολιτική, καθώς οι σχέσεις με τη Δύση έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων που ακολούθησαν.

“Οι Αγγλοσάξονες –και οι υπόλοιποι της συλλογικής Δύσης, υποτασσόμενοι χωρίς ενδοιασμό σε αυτούς– επιδιώκουν να επιβάλουν τα κελεύσματά τους στις παγκόσμιες υποθέσεις με οποιοδήποτε κόστος”, είπε ο Λαβρόφ στους βουλευτές της ρωσικής Κρατικής Δούμας.

“Η ανανεωμένη αντίληψή μας για την εξωτερική πολιτική θα εστιάσει στην ανάγκη να τερματιστεί το μονοπώλιο της Δύσης στη διαμόρφωση του πλαισίου της διεθνούς ζωής, η οποία στο μέλλον πρέπει να καθορίζεται όχι με τα εγωιστικά της συμφέροντα αλλλά πάνω σε μια δίκαιη, καθολική ισορροπία συμφερόντων”.

Το Κρεμλίνο κατηγορεί συχνά τις δυτικές χώρες, υπό τις “αγγλοσαξονικές” Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία, ότι προσπαθούν να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια πολιτική και ότι αναμιγνύονται στις υποθέσεις των άλλων, ενώ επιδιώκουν να καταπνίξουν ανερχόμενες δυνάμεις στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Οι δυτικές χώρες λένε πως η Ρωσία κατέστησε τον εαυτό της παρία εισβάλλοντας σε μια γειτονική χώρα και πως υποστηριζόμενες από τη Ρωσία ομάδες παρενέβησαν σε εκλογές στη Δύση — κάτι που ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτν, παραδέχεται τώρα ανοικτά.
Από
Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.