Βουτιά στην τιμή του χρυσού κατά 6% η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2021!!


 


 Προς τον χειρότερο μήνα από τον Ιούνιο του 2021 οδεύει η τιμή του χρυσού, καθώς η προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων, κόντρα στις προσδοκίες για ολοκλήρωση του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης, προκάλεσε σημαντικές απώλειες μέσα στον Φεβρουάριο.


Η τιμή των μελλοντικών συμβολαίων, ενδεικτικά, βρίσκεται στα 1.815,80 δολάρια ανά βαρέλι, χάνοντας 5,8% στο σύνολο του μήνα και διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Παρότι το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται ασφαλές «καταφύγιο» σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού, οι νέες αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve πλήττουν την ελκυστικότητά του και καθιστούν ακριβότερο το κόστος διακράτησης για τους μη Αμερικανούς επενδυτές.

Η ανθεκτικότητα του πληθωριστικού φαινομένου, εξάλλου, αναγκάζει την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να αναθεωρήσει τη νομισματικής της πολιτική, με αποτέλεσμα οι traders να περιμένουν νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Σήμερα το βασικό επιτόκιο κυμαίνεται στο 4,5% – 4,75% και οι αναλυτές περιμένουν ότι θα κορυφωθεί σε επίπεδα αισθητά άνω του 5% -και συγκεκριμένα στο 5,403%- κάτι το οποίο αφενός δίνει ώθηση στο δολάριο, αφετέρου πλήττει τη ζήτηση για τον χρυσό.

Κι όλα αυτά, ενώ στις αρχές του Φεβρουαρίου οι αγορές είχαν την… ψευδαίσθηση ότι βρισκόμαστε μία «ανάσα» από την ολοκλήρωση του κύκλου σύσφιγξης και τις πρώτες μειώσεις επιτοκίων. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.