"Καταπλητική ποιότητα ζωής"... Το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων στην 4η θέση από το τέλος στην ΕΕ! Αριστες κυβερνητικές επιδόσεις...


 



Το Φεβρουάριο του 2022, μερικά 24ωρα μετά τον χιονιά που άφησε χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά και δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους στους δρόμους της Αττικής, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε κάνει την εξής δήλωση: “Η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής”!

Είναι; Αλήθεια;

Το 2021, ο μέσος ετήσιος προσαρμοσμένος μισθός πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα ανήλθε σε 15.879 ευρώ, έναντι 33.500 ευρώ στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, με βάση το ύψος των αποδοχών, η χώρα μας κατατάσσεται 22η ανάμεσα στις 26 χώρες της Ε.Ε. “Αριστη” επίδοση και αυτά τα λέει η Eurostat (βλ. ρεπορτάζ εφημ. Καθημερινή)

Η Ελλάδα το 2021 βρισκόταν οριακά κάτω από την Κροατία και τη Σλοβακία ή οριακά πάνω από την Τουρκία και τη Βουλγαρία σε όρους επιπέδου διαβίωσης – κατατάσσεται 32η ανάμεσα σε 40 χώρες. Αλλη μία “αριστεία”…. κι αυτό από τη Eurostat.

Tο κόστος στέγασης μαζί με τη θέρμανση στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 27% της δαπάνης των μισθωτών που κερδίζουν μέχρι 750 ευρώ τον μήνα, ένα υψηλό ποσοστό το οποίο μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα lλέει, η ΕΛΣΤΑΤ, (βλ. παραπάνω εφημ. Καθημερινή).

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 4 στα 10 νοικοκυριά δαπανούν το 40% του εισοδήματος για τα αναγκαία προς το ζην, ποσοστό που διαμορφώνεται σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Με την αγοραστική δύναμη στην Ε.Ε. να έχει σημειώσει αύξηση 1,9% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα παραμένει 22η στην ευρωπαϊκή κατάταξη – το μέσο ποσό για καταναλωτικές δαπάνες αγγίζει τις 9.433 ευρώ ετησίως ή 786 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, καταπληκτική ποιότητα ζωής έχουν και οι κάτωθι:

    811.000 άνθρωποι “ζουν” σε καθεστώς μερικής απασχόλησης με 400 ευρώ
    1 εκατομμύριο άνθρωποι είναι επίσημα άνεργοι με τον 1 στους 3 να είναι νέοι κάτω των 25 ετών
    1,5 εκατομμυρια συνταξιούχοι “ζουν” με σύνταξη κάτω από 700 ευρώ
    Πάνω από 4 εκατομμύρια ΑΦΜ χρωστάνε στην εφορία
    700.000 σπίτια απειλούνται από “κοράκια” και “αρπακτικά”
    Το λαϊκό εισόδημα είναι αντιμέτωπο με  πληθωρισμό που έφθασε στο 15,4%  στα τρόφιμα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στα γαλακτοκομικά και τα αυγά 25%, στα λίπη και τα έλαια 23,1%, στα κρέατα 19%, στο ψωμί και τα δημητριακά 18,6% αλλά και στον καφέ, το κακάο και το τσάι (10,9%),


Ε, λοιπόν, την ώρα που οι Ελληνες περνάνε τόσο καταπλητικά…

    Η κυβέρνηση χθες εξειδίκευσε – χωρίς ντροπή –τα ψίχουλα  και τα κέρματα που θα πετάξει στους συνταξιούχους ενώ από το 2010 όλες μαζί οι κυβερνήσεις τους έχουν κλέψει στην κυριολεξία περί τα 8 δισ.
    Ενώ σήμερα ο υπουργός της Αναπτύξεως και απογειώσεως, ετοιμάζεται να “απογειώσει” για άλλη μια φορά το λαϊκό εισόδημα με νέα “καλάθια”, αυτή τη φορά της σαρακοστής και του… χαλβά!

imerodromos.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.