Θα ξεπεράσουν τους 25.000 οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία,,Δραματική η εκυίμηση του ΠΟΥ!


 

 




Οχταπλάσιος από τον σημερινό θα είναι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της ισχυρής σεισμικής δόνηση 7.8 Ρίχτερ, που έπληξε τα ξημερώματα την Τουρκία και τη Συρία.

Αυτό προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κάνοντας λόγο για ταχύτατη αύξηση των θυμάτων κάθε ώρα που περνά.

Οι διασώστες δίνουν άνισο αγώνα με το χρόνο και τις σκληρές καιρικές συνθήκες για την ανεύρεση επιζώντων. Χτενίζουν τα βουνά των ερειπίων σε συνθήκες παγετού και χιονιού, ενώ γύρο τους έχει πέσει πια το σκοτάδι.

«Δυστυχώς, βλέπουμε πάντα το ίδιο πράγμα με τους σεισμούς, δηλαδή ότι οι αρχικές αναφορές για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ή που τραυματίστηκαν θα αυξηθούν αρκετά σημαντικά την εβδομάδα που ακολουθεί», δήλωσε στο AFP η ανώτερη υπεύθυνη έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Κάθριν Σμόγουντ.

Όπως πρόσθεσε η ίδια το δράμα των πληγέντων επιτείνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία η θερμοκρασία είναι  5 βαθμούς κάτω από το φυσιολογικό, ενώ αναμένονται έντονες βροχές σε αυτές τις συνθήκες ψύχους, που θα αφήσουν πολλούς ανθρώπους χωρίς καταφύγιο.

Οι κίνδυνοι θα είναι αυξημένοι και για τις δύο χώρες τις επόμενες εβδομάδες, οπότε προβλέπεται συνέχεια των μετασεισμών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας ανθρωπιστικής καταστροφής στην περιοχή.

«Ο μεγαλύτερος φόβος αυτή την ώρα προέρχεται από τα κτίρια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν από στιγμή σε στιγμή», δηλώνει η ανταποκρίτρια του BBC στην Μέση Ανατολή, Άννα Φόστερ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.