Τουρκία.Σε υψηλό 11 ετών οι εισαγωγές χρυσού από Ελβετία


 

 
Στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το 2012 εκτοξεύθηκαν οι εισαγωγές χρυσού από την Ελβετία στην Τουρκία, τον Ιανουάριο, με 58,3 τόνους χρυσού αξίας 3,3 δισ. ελβετικών φράγκων.

Όπως σημειώνει σχετικά το Reuters, ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά ως «ασφαλέστερος» για την αποθήκευση του πλούτου και ο αυξανόμενος πληθωρισμός της χώρας εκτιμάται πως είναι ο λόγος ώθησης στη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Σημειώνεται πως η Ελβετία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους αγοραπωλησίας χρυσού και το 2021 εξήγαγε 188 τόνους χρυσού αξίας 10,1 δισ. ελβετικών φράγκων προς την Τουρκία και 11 τόνους το 2021.


Ωστόσο, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην χώρα, η κυβέρνηση της Τουρκίας άρχισε να λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει ορισμένες εισαγωγές χρυσού και ζήτησε από τις τράπεζες να ορίσουν ελάχιστα spreads στις πωλήσεις χρυσού σε εγχώριους αγοραστές σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ζήτηση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.