Ρεύμα-τιμές: Ο ΑΔΜΗΕ εντάσσεται στην ευρωπαϊκή αγορά SIDC


 


Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΫΛΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΟ  ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΑ  ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ....

ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΦΕΥΡΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ(ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;;)ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.....

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Ο ΑΔΜΗΕ.....

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΛΠΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ....ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΠΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ;;;

Την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Αγορά Συνεχούς Ενδοημερήσιας Συναλλαγής σε συζευγμένη λειτουργία (SingleIntraday Coupling – SIDC) από τα τέλη του 2022, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ. Στο SIDC οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση μέσω ενός μηχανισμού διαρκούς διαπραγμάτευσης στον οποίο αντιστοιχίζονται εντολές αγοράς και πώλησης από όλες τις ευρωπαϊκές συνδεδεμένες ζώνες προσφορών, ενώ παράλληλα εκχωρείται η απαιτούμενη χωρητικότητα στις διαζωνικές διασυνδέσεις.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το SIDC θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της ενδοημερήσιας αγοράς και θα ενισχύσει τη ρευστότητά της, καθώς παρέχει στους συμμετέχοντες της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας επιπλέον εργαλεία διόρθωσης θέσεων πολύ κοντά στον πραγματικό χρόνο παράδοσης (έως και μία ώρα πριν), διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο και την περαιτέρω διείσδυση ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα.

Η ένταξη της Ελλάδας και της Σλοβακίας στο SIDC σηματοδοτεί την πλήρη ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ενδοημερήσιας αγοράς, η οποία εκτείνεται συνολικά σε 25 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία.

Ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας, Υποδομών και Αγοράς του ΑΔΜΗΕ Δημήτριος Μίχος, δήλωσε σχετικά: «Η ενσωμάτωση της ελληνικής στην ενιαία ευρωπαϊκή ενδοημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αποδεικνύει πόσο μεγάλα βήματα έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη του Target Model πριν από δύο χρόνια.

H Συνεχής Ενδοημερήσια Συναλλαγή στη χώρα μας ξεκίνησε με πολύ θετικές προοπτικές και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα αυτών με χαρτοφυλάκια ΑΠΕ, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές σε συνεχή βάση και πολύ κοντά στο χρόνο παράδοσης, μέσω των συζευγμένων ενδοημερήσιων αγορών.

Η επιτυχής συμμετοχή της ελληνικής ζώνης προσφορών είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των Διαχειριστών Συστημάτων ΑΔΜΗΕ, TERNA και ESO καθώς και των Διαχειριστών Αγορών ΕΧΕ, GME και IBEX της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας αντίστοιχα, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεργασία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.