Τις αρχές του Κινήματος των Αδέσμευτων Χωρών κατά ΗΠΑ και δυτικής παγκόσμιας κυριαρχίας πρoωθούν οι BRICS

 


 
Η επέκταση των BRICS αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (AEΠ), θα μπορούσε να ενισχύσει τις συμμαχίες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ανεπτυγμένων οικονομιών, όπως των ΗΠΑ

 

 Η Νότια Αφρική θα πρέπει να αξιοποιήσει την προεδρία του 2023 στην ομάδα χωρών BRICS ώστε να προωθήσει την αποδοχή νέων μελών στον πολιτικό και οικονομικό όμιλο των μεγάλων αναδυόμενων αγορών, δήλωσε το κυβερνών κόμμα της χώρας., Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο-ANC

Η επέκταση των BRICS, που όπως υπογράμμισε το ANC αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (AEΠ), θα μπορούσε να ενισχύσει τις συμμαχίες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κυριαρχίας των ανεπτυγμένων οικονομιών, όπως των ΗΠΑ. Η πρόταση συμπεριλαμβάνεται σε δέσμη πολιτικών που δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί και θα συζητηθούν σε διάσκεψη του κόμματος.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει την επέκταση των BRICS με την αποδοχή πρόσθετων μελών βάσει επίσημα συμφωνημένων κριτηρίων, αρχών και αξιών», ανέφερε η επιτροπή διεθνών σχέσεων του κόμματος στο προσχέδιο που επικαλείται το.

Οι BRICS αποτελούνταν αρχικά από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα, ενώ η Νότια Αφρική έγινε αποδεκτή το 2010. Η οικονομία της Κίνας είναι υπερδιπλάσια από το μέγεθος του υπόλοιπου ομίλου μαζί. Η Σαουδική Αραβία έχει λάβει την υποστήριξη της Ρωσίας προκειμένου να ενταχθεί.

Το έγγραφο, που καλύπτει εύρος θεμάτων, από γεωπολιτική μέχρι εκπαίδευση και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, επικαλείται αξίες του περίφημου Κινήματος των Αδεσμεύτων προειδοποιώντας για τους κινδύνους των «ηγεμονικών ανεπτυγμένων χωρών στον παγκόσμιο Βορρά».

Επίσης, επικρίνει τα μέλη του ΝΑΤΟ για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας, ενώ υπογραμμίζει πως η Κίνα υπήρξε στόχος της «ενίσχυσης γεωπολιτικών εντάσεων και εμπορικών πολέμων» από πλευράς δυτικών χωρών.

Το προσχέδιο προτείνει επίσης η Νότια Αφρική να ενισχύσει τις σχέσεις τόσο με την Κούβα και τη Βενεζουέλα, ζητώντας την άρση των «σκληρών τιμωρητικών κυρώσεων» που επιβλήθηκαν εναντίον τους, όσο και με το Ιράν, τη Συρία και τη Ζιμπάμπουε. Προτείνει επίσης τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πηγή: Bloomberg

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.