Η δυστοπική κοινωνία είναι εδώ....Η βρεταννική εταιρεία παροχής ενέργειας National Grid θα ανταμείβει όσους καταναλωτές περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας!


 Την πληρωμή των καταναλωτών της που θα περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία κοινής ωφέλειας National Grid, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο όμιλος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ανέφερε ότι θα θέσει σε ισχύ ένα νέο σύστημα, που ονομάζεται Υπηρεσία Ευελιξίας Ζήτησης, όπου οι πελάτες του θα λαμβάνουν κίνητρα αν συμφωνήσουν να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια κατά τις περιόδους κρίσεως, σύμφωνα με το Reuters.

Η υπηρεσία, η οποία έχει δοκιμαστεί μεν αλλά δεν έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι τώρα, θα λειτουργήσει από τις 5 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία διευκρινίζει ωστόσο ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής της προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως εξήγησε ο Craig Dyke, επικεφαλής Εθνικού Ελέγχου στην National Grid ESO, μιλώντας στο BBC Radio τη Δευτέρα, τα μέτρα ανακοινώθηκαν προκειμένου να “διασφαλιστεί ότι όλοι λαμβάνουν την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται”, ενώ πρόσθεσε ότι 26 προμηθευτές έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα.

Η National Grid’s Dyke είπε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές στην κατανάλωσή τους για να εξοικονομήσουν χρήματα μειώνοντας τη χρήση ενέργειας, όπως καθυστερώντας το μαγείρεμα ή το χρήση πλυντηρίου μέχρι μετά τις 6 μ.μ.

Η National Grid δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι πάνω από ένα εκατομμύριο βρετανικά νοικοκυριά έιχαν εγγραφεί στο πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική της να συμβάλει στην αποφυγή διακοπών ρεύματος.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τρεις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα.

Οι γεννήτριες που λειτουργούν με καύση άνθρακα τέθηκαν για τελευταία φορά σε κατάσταση αναμονής τον Δεκέμβριο, όταν οι θερμοκρασίες έπεσαν και η ζήτηση για ενέργεια αυξήθηκε, αλλά δεν χρειάστηκε τελικά να χρησιμοποιηθούν.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.