Αποκάλυψη της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz:Πράκτορες του Μπαγκλαντές εκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα για τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης


 


 

Στελέχη από το Μπαγκλαντές εκπαιδεύτηκαν στην Αθήνα για το σύστημα παρακολουθήσεων που αποκτήθηκε από το Ισραήλ

(upd 2) Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχωρά η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, η οποία μεταδίδει ότι αξιωματούχοι της μυστικής υπηρεσίας του Μπαγκλαντές ήρθαν στην Αθήνα το 2021 και το 2022 για να εκπαιδευτούν στο σύστημα παρακολουθήσεων που αγόρασαν από το Ισραήλ και συγκεκριμένα από εταιρεία που ελέγχεται από τον πρώην αξιωματικό του Ισραήλ Tal Dilian.

 
Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι προηγμένος εξοπλισμός παρακολούθησης, που αναπτύχθηκε από εταιρεία που ελέγχεται από τον πρώην διοικητή της τεχνολογικής μονάδας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, πωλήθηκε πέρυσι στην κυβέρνηση του Μπαγκλαντές, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά έγγραφα και διεθνή αρχεία εξαγωγών, παρά το γεγονός ότι το Μπαγκλαντές δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο του Ισραήλ με τις χώρες στις οποίες μπορεί να πωληθεί τέτοια τεχνολογία - και παρά το σταθερά κακό ιστορικό του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ο εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται για την υποκλοπή της κίνησης κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου, πωλήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τηλεπικοινωνιών ή NTMC, έναν βραχίονα του Υπουργείου Εσωτερικών του Μπαγκλαντές που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και για τη διαδικτυακή λογοκρισία και την υποκλοπή των πολιτών.


Το Μπαγκλαντές είναι η τρίτη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο και δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ.
Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και μέχρι το 2021, όλα τα διαβατήρια του Μπαγκλαντές έγραφαν "Αυτό το διαβατήριο ισχύει για όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από το Ισραήλ".

H Κύπρος, ο Dillian και η συνέντευξη στο Forbes

Η Passitora, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, ελέγχεται από τον Tal Dilian, ισραηλινό επιχειρηματία και πρώην διοικητή των μυστικών υπηρεσιών.
Με την προηγούμενη επωνυμία WiSpear, είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε με μια συνέντευξη που έδωσε ο Dilian στο Forbes, στην οποία αποκάλυψε την ύπαρξη του συστήματος SpearHead της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει ένα φορτηγάκι εξοπλισμένο με εξοπλισμό παρακολούθησης και λογισμικό εντοπισμού, το οποίο συλλέγει δεδομένα από κινητά τηλέφωνα μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένων κρυπτογραφημένων μηνυμάτων WhatsApp, συνομιλιών στο Facebook, λίστες επαφών, κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου σε ακτίνα περίπου μισού χιλιομέτρου.


Μια παρουσίαση για το WiSpear υποστηρίζει ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή κατασκοπευτικού λογισμικού σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα εντός της εμβέλειάς του.
Το δημοσίευμα του Forbes έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της Κύπρου, δημιουργώντας πολιτική αναταραχή και οδηγώντας σε έρευνα για παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
Τελικά, όλες οι κατηγορίες εναντίον του Dilian και κορυφαίων στελεχών της εταιρείας αποσύρθηκαν, αλλά στην WiSpear επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (περίπου 1,1 εκατ. δολάρια) για "παράνομη εξαγωγή δεδομένων" από τις συσκευές περαστικών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Τα αρχεία εξαγωγών δείχνουν ότι τον Ιούνιο του 2022, ένα σύστημα SpearHead παραδόθηκε από την Ελβετία στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα.
Ο προμηθευτής ήταν η Passitora και ο αγοραστής ήταν η NTMC.
Η αποστολή, βάρους 991 κιλών, περιλάμβανε το σύστημα υποκλοπής, το λειτουργικό λογισμικό και τα εξαρτήματα υλικού (διακομιστές, δίσκοι, οθόνες κ.λπ.) συνολικού κόστους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Passitora αποτελεί μέρος της Συμμαχίας Intellexa, ενός δικτύου εταιρειών που διευθύνει ο Dilian, η οποία απέκτησε μια σειρά από εξελιγμένες τεχνολογίες παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένου του κατασκοπευτικού λογισμικού hacking κινητών τηλεφώνων, το οποίο πωλεί σε κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.
Μια έρευνα της Haaretz αποκάλυψε το δίκτυο και ένα αεροπλάνο που συνδέεται με τον Dilian, το οποίο παρέδωσε προηγμένο κατασκοπευτικό εξοπλισμό σε μια διαβόητη πολιτοφυλακή στο Σουδάν τον Μάιο του 2022.
Τον Ιούνιο του 2021, το υπουργικό συμβούλιο του Μπαγκλαντές αποφάσισε να αγοράσει ένα κατασκοπευτικό όχημα "Vehicle Mounted Mobile Interceptor", το οποίο είναι εξοπλισμένο, μεταξύ άλλων, με τεχνολογία για την υποκλοπή κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου κινητής τηλεφωνίας, τον εντοπισμό του χρήστη και την παραβίαση ασύρματων δικτύων. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του υπουργικού συμβουλίου, δύο εταιρείες έκαναν προσφορά για την προμήθεια της τεχνολογίας και αυτή που επιλέχθηκε ήταν μια ελβετική εταιρεία, η Toru Group Limited.
Δεν υπάρχει εταιρεία με αυτό το όνομα στο μητρώο ελβετικών εταιρειών, αλλά μια εταιρεία που έχει αυτό το όνομα είναι εγγεγραμμένη στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Έχει μια διεύθυνση στη Γενεύη που χρησιμοποιείται από μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες καταχώρισης εταιρειών στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με μια πολύ γενική περιγραφή στον ιστότοπο και τη σελίδα της Toru στο LinkedIn, η εταιρεία είναι ένας "κορυφαίος παγκοσμίως πάροχος λύσεων ασφάλειας και άμυνας στον κυβερνοχώρο... το One-Stop-Shop σας που καλύπτει όλες τις ανάγκες σας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας".
Δεν υπάρχει όμως καμία ένδειξη για το είδος των "λύσεων" που προσφέρει η εταιρεία, και η αναζήτηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που συνδέονται με αυτήν δεν αποκάλυψε τίποτα.
Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Assaf Elias, Ισραηλινός πολίτης, σύμφωνα με τα προφίλ στο LinkedIn και το Facebook.
Μέχρι πρόσφατα, ο Elias ήταν μέτοχος μειοψηφίας σε μια άλλη εταιρεία εγγεγραμμένη στη Βρετανία, μαζί με αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες της ισραηλινής βιομηχανίας κυβερνοεπιθέσεων.
Ο ιστότοπος της Toru δεν κάνει καμία αναφορά στο είδος του κατασκοπευτικού οχήματος που αγόρασε το Μπαγκλαντές από την εταιρεία.
Απ' όσο είναι γνωστό, κανένας από τους εταίρους του Elias στη βρετανική εταιρεία δεν κατασκευάζει ένα τέτοιο όχημα. Αυτός που κατασκευάζει ένα τέτοιο όχημα είναι ο Dilian, ιδιοκτήτης της Passitora.
Τα διαφημιστικά μηνύματα πωλήσεων μιας άλλης εταιρείας του Dilian παρουσίαζαν το κατασκοπευτικό βαν μαζί με το σύστημα υποκλοπής Wi-Fi SpearHead, τον τύπο που σύμφωνα με τα αρχεία εξαγωγών στάλθηκε στο Μπαγκλαντές τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με τρεις πηγές, ο όμιλος Toru, με επικεφαλής τον Elias, ενήργησε ως μεσάζων για διάφορες συμφωνίες με τις εταιρείες του Dilian.

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα

Επίσημα έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαγκλαντές αποκαλύπτουν ότι ο διοικητής της NTMC και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπαγκλανβτές, επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2021 και το 2022 για να εκπαιδευτούν στο κατασκοπευτικό όχημα που είχαν αγοράσει.

 
Σύμφωνα με τα έγγραφα, τα ταξίδια "χρηματοδοτήθηκαν πλήρως από την Toru".
Μέχρι τότε, ο Dillian είχε ήδη μεταφέρει το αρχηγείο του στην Αθήνα μετά τις περιπέτειές του στην Κύπρο.
Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, το γραφείο είχε παραχωρήσει έναν χώρο με χαλάκια προσευχής για τις ομάδες που έρχονταν για εκπαίδευση από μουσουλμανικές χώρες όπως το Μπαγκλαντές.
Ο προϋπολογισμός του NTMC δείχνει ότι το σύστημα αναμενόταν να φτάσει στο Μπαγκλαντές στα μέσα του 2022.
Τα έγγραφα αποστολής δείχνουν ότι το σύστημα παραδόθηκε στα τέλη Ιουνίου.
Δύο πηγές στο Μπαγκλαντές λένε ότι ένα νέο, προηγμένο κατασκοπευτικό βαν βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία, με τα εργαλεία παρακολούθησης που διαθέτει να οδηγούν στην απόλυση επτά αστυνομικών που φέρονται να άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση σε μια μυστική ομάδα WhatsApp και να επικοινωνούσαν με στελέχη του αντιπολιτευόμενου κόμματος BNP.
Οι Passitora και Dilian δεν απάντησαν σε αιτήματα της εφημερίδας για σχολιασμό.
israel.JPG

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Ισραήλ: Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο έδινε άδειες εξαγωγής για το Predator αλλά έκανε και την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.
«Μετά την αποκάλυψη των New York Times πως ο άνθρωπος του κ. Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ κ. Σμυρλής έδωσε άδεια εξαγωγής για το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη, σήμερα η ισραηλινή Haaretz αποκαλύπτει πως αντίστοιχη άδεια δόθηκε από τις ελληνικές Αρχές και για το Μπαγκλαντές.
Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά ωστόσο είναι ακόμα πιο σοβαρές.
Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ ο κ. Μητσοτάκης που διατεινόταν πως δεν γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, όχι μόνο  παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και αξιωματικούς, όχι μόνο έδινε άδεια για εξαγωγή του σε άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα, αλλά είχε κάνει και την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για το παράνομο λογισμικό.
Τα επίσημα έγγραφα από το Μπαγκλαντές επιβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση των πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν σε γνώση των Αρχών, αφού απευθύνονται στις ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές.
Το ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες λέει ψέματα για το Predator το γνωρίζαμε. Πλέον αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.
Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ημέρα στη θέση του», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ενήμερες οι ελληνικές αρχές για την εκπαίδευση

Όπως αποκαλύπτεται από την ισραηλινή εφημερίδα   οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Μπαγκλαντές είχαν ενημερωθεί επισήμως για το ταξίδι ''εκπαίδευσης'' ανώτερων αξιωματούχων της ασιατικής χώρας στα συστήματα παρακολούθησης του Predator στην Αθήνα», σημειώνει το  ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Υπογραμμίζει ότι «δεν ήταν στις προθέσεις μας να επισκιάσουμε το πανηγυρικό κλίμα για την ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας από τον Γιάννη Σμυρλή, που ως γ. γ. του Υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να είχε ανοίξει την πόρτα της εξαγωγής του Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα στην Αφρική», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και ζητάει να μάθει αν ολοκληρώθηκε η ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 29 Δεκεμβρίου 2022

Δυστοπία και παρακμή - Η Ελλάδα διαθέτει το ισραηλινό Τoka που υποκλέπτει φωτογραφίες και αρχεία, ωχριά το Predator

Ενώ όλοι ασχολούνται με το σύστημα παρακολούθησης Predator που χρησιμοποίησε παράνομα η ελληνική κυβέρνηση για να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους… αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα έχει προμηθευτεί ένα ακόμη χειρότερο σύστημα το ισραηλινό ΤΟΚΑ το οποίο υποκλέπτει φωτογραφίες και άλλα αρχεία….
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει εάν αυτό που αναφέρουν οι Ισραηλινοί… ότι έχει διαθέσει το σύστημα παρακολούθησης Toka είναι αληθές και γιατί η ελληνική κυβέρνηση χρειάστηκε να προμηθευτεί ένα σύστημα παρακολούθησης φωτογραφιών μέσω οποιαδήποτε κάμερας σταθερής σε σπίτι, δημόσιο χώρο ή και κινητό τηλέφωνο…
Η δυστοπία είναι εδώ και στην Ελλάδα και οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι νοσηρά και διεφθαρμένα μυαλά παρακολουθούν πλέον την ιδιωτική ζωή…

Μπορεί στην Ελλάδα να επιχειρήθηκε συγκάλυψη μιας μεγάλης πολιτικής απάτης με τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών μέσω του συστήματος Predator…ωστόσο ο διεθνής τύπος αποκαλύπτει… ότι και στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται χειρότερα συστήματα…

Πρόκειται για μια επικίνδυνη δυστοπία, όπου ορισμένοι που κατέχουν την εξουσία χρησιμοποιούν παράνομα μέσα για να αποκτήσουν πληροφορίες μέσω υποκλοπής και προφανώς εν συνεχεία να εκβιάζουν ή να κρατούν σε ομηρεία πολίτες ή παράγοντες οικονομικούς ή πολιτικούς…
Η δυστοπία συνεχίζεται στην Ελλάδα, οι υποκλοπές δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο σύστημα παρακολούθησης Predator

Η νέα δυστοπία και το σύστημα Toka

Δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.
Δεν υπάρχουν πλέον σύνορα στις υποκλοπές, οι κυβερνήσεις μπορεί να υποκλέπτουν το οτιδήποτε…
Τώρα ξέρουμε ότι η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει.
Οι πόλεμοι, η ζωή του καθενός μπορούν να ελεγχθούν και να αλλάξουν από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία.
Το όνειρο ενός δεσποτικού και δυστοπικού κόσμου στα χέρια των κυβερνήσεων, όσων βρίσκονται στην εξουσία, χάρη στο σύστημα Toka, μια ισραηλινή start-up που δραστηριοποιείται στον κόσμο της ψηφιακής κυβερνοασφάλειας….γίνεται πραγματικότητα.

Οι επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barak (με μια καριέρα στον στρατό και στην υπηρεσία πληροφοριών του Τελ Αβίβ) και ο Yaakov Frenkel, καθηγητής πανεπιστημίου στο Τελ Αβίβ και πρώην διευθύνων σύμβουλος των JP Morgan Chase και Merryll Linch.

Γιατί μπορεί το Toka να αλλάξει την ιστορία του κόσμου;

H εταιρία Toka έχει κατασκευάσει ένα λογισμικό ικανό να έχει πρόσβαση σε όλες τις κάμερες παρακολούθησης βίντεο, να τροποποιεί τις εικόνες που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο και ακόμη και να αλλοιώνει προηγούμενες εγγραφές αντλώντας τις από το αρχείο.
Ένα εργαλείο που δεν αφήνει κανένα ίχνος και το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας Haaretz που παρουσιάστηκε και από την ιταλική εφημερίδα Corriere – θα μπορούσε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο: είναι πιθανώς το πρώτο λογισμικό αυτού του τύπου στον κόσμο.
Η Toka, ιδρύθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Ehud Barak και τον πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής του ισραηλινού στρατού, Yaron Rosen.

Ανάμεσα στα πακέτα που πωλούσε η εταιρεία, υπήρχε και ένα σύστημα που θα επέτρεπε την παρακολούθηση των κινήσεων οποιουδήποτε αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η start-up στον ιστότοπό της, αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να πωληθούν μόνο σε κυβερνητικούς οργανισμούς, μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ξένους στρατούς.
Ο κύριος εμπορικός εταίρος της Toka είναι οι Ηνωμένες Πολιτείς, αλλά, σύμφωνα με τη Haaretz, οι πελάτες περιλαμβάνουν το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.
Ωστόσο στις σελίδες της εταιρίας, φαίνεται ότι η start-up έχει επίσης συνδέσμους με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τον Καναδά.
Η Ελλάδα μετά το Predator έχει αγοράσει και το σύστημα Τoka να υποκλέπτει και φωτογραφίες;
Το Toka συνεργάζεται μόνο με κυβερνήσεις όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, οπότε μπορεί να υποθέσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αγόρασε αυτές τις υπηρεσίες του Toka...

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Toka;

Τα κύρια χαρακτηριστικά βασίζονται στην εισβολή σε οποιοδήποτε κύκλωμα παρακολούθησης βίντεο.
Απλώς επιλέξτε τη γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντος για να διεισδύσετε στο σύστημα CCTV ενός ιδρύματος, ενός ξενοδοχείου και ιδιωτικών κατοικιών.
Το λογισμικό θα λειτουργούσε επίσης με κάμερες web.
Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα, μπορείτε να δείτε ζωντανά τι καταγράφεται από τις «χακαρισμένες» κάμερες.
Σύμφωνα με τα αρχεία της Haaretz, το σύστημα Toka θα επέτρεπε επίσης την αντικατάσταση του προηγούμενου ήχου και βίντεο από ηχογραφήσεις αρχείων.
Αυτές οι λειτουργίες, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την απόκρυψη των δραστηριοτήτων του 007, για την τεχνητή κατασκευή δικαστικών αποδεικτικών στοιχείων ή για την ενοχοποίηση αθώων ανθρώπων.
Ασφαλώς, η δυνατότητα τρίτων να βλέπουν αυθαίρετα εικόνες από κάμερες παρακολούθησης και κάμερες κινητών υπονομεύσει το δικαίωμα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή.
Η νέα δυστοπία της σήψης και παρακολούθησης είναι εδώ… έχεις κάμερα στα κινητά, στο σπίτι σου, στον δρόμο, στην εταιρία… είσαι υπό παρακολούθηση και μάλιστα όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αλλοιωθούν και να σε ενοχοποιήσουν…

www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.