Μέσα στις επόμενες μέρες εξελίξεις για την ΛΑΡΚΟ


 


 

  Εξελίξεις αναμένονται στην ΛΑΡΚΟ μέσα στις επόμενες ημέρες, σε σχέση με την ανακοίνωση του προτιμητέου επενδυτή στο διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή για τη μεταβίβαση των μεταλλείων.

Εξελίξεις αναμένονται στην ΛΑΡΚΟ μέσα στις επόμενες ημέρες, σε σχέση με την ανακοίνωση του προτιμητέου επενδυτή στο διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή για τη μεταβίβαση των μεταλλείων.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακηρύξει προτιμητέο επενδυτή για την εκμίσθωση του δημοσίου μεταλλείου Λάρυμνας και του δημοσίου μεταλλείου Λουτσίου την κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings AG. Ωστόσο, εκκρεμεί η διαγωνιστική διαδικασία που διεξάγει ο ειδικός διαχειριστής σε σχέση με τη μεταβίβαση των μεταλλείων και μεταλλευτικών δικαιωμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για αυτόν τον διαγωνισμό έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από την ιρλανδική CMI, ενώ η κοινοπραξία έχει καταθέσει συνολική πρόταση για το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Βέβαια η κοινοπραξία ζητά να κηρυχθεί έκπτωτη η ιρλανδική εταιρεία λόγω μη αξιοπιστίας σε ό,τι αφορά την κατάθεση των εγγράφων.

Υπενθυμίζεται πως η θητεία του ειδικού διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ λήγει τέλος Ιανουαρίου, ενώ αβεβαιότητα υπάρχει και σε σχέση με το μέλλον των εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν 1η Φεβρουαρίου. Από τον Ιούνιο του 2022 έγιναν μαζικές απολύσεις και 6μηνες συμβάσεις η διάρκεια των οποίων ανανεώθηκε μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των γιορτών είχαν επαφές με τα αρμόδια υπουργεία(Ενέργειας, Εργασίας, Οικονομικών), χωρίς ωστόσο να δοθούν, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, πειστικές απαντήσεις και κυρίως να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο.

Η εταιρία η οποία δεν λειτουργεί από το καλοκαίρι υφίσταται μια τρομακτική απώλεια εσόδων, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του νικελίου βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στα ύψη.Σε κάθε περίπτωση η κατάληξη του διαγωνισμού έχει και πολιτικές προεκτάσεις με την κυβέρνηση να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποφεύγει να τοποθετείται για το θέμα. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να κάνουν ανοιχτή σύσκεψη στη Λάρυμνα, με τη συμμετοχή σωματείων, φορέων και κομμάτων για να εκθέσουν τα αιτήματά τους, με κυριότερο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να δρομολογήσουν νέες κινητοποιήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.