Η "ουδετερότητα" του Στέητ Ντιπάρτμεντ και το "άδειασμα" των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!!!


 


 

Στον απόηχο των προειδοποιητικών και απειλητικών δηλώσεων του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε ότι «οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία» και των “συστάσεων” του Ερντογάν  «Ηρεμήστε, συμπεριφερθείτε καλά. Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για άλλη μια φορά υποκρίνεται τις ίσες αποστάσεις “αδειάζοντας” επί της ουσίας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Σε δήλωση αναφορικάμε το ενδεχόμενο της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νότια της Κρήτης οι ΗΠΑ καλούν και την Ελλάδα όπως και την Τουρκία «να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις», δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς η Ουάσιγκτον ζητά από την Αθήνα να μην προχωρήσει σε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων διότι διαφωνεί η Άγκυρα. Επίσης, προτείνουν  «επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο», δηλαδή σε ένα διάλογο επώδυνων διευθετήσεων για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε πως «δεν υπάρχει αλλαγή στη μακροχρόνια θέση των ΗΠΑ. Πιστεύουμε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται. Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γενικά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση για τις διαφορές στα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών, καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν».

imerodromos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.