Ευρωβαρόμετρο: Λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες υποστηρίζουν τη στάση της Ευρώπης για την Ουκρανία


 
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από την έρευνα «Ευρωβαρόμετρο» για τη στάση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την υποστήριξη που έχει προσφέρει η ΕΕ στον ρωσικό – ουκρανικό πόλεμο που συμπληρώνει ένα χρόνο, σε ένα μήνα.

Η γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, όπως προκύπτει από την έρευνα, έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτή των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς περισσότερα από τα δύο τρίτα στηρίζουν τη βοήθεια, αλλά και τις κυρώσεις που έχουν προβλεφθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνες, μαζί με τους Βούγλαρους έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά στήριξης της ευρωπαϊκής πολιτικης στην Ουκρανία, όταν οι σκανδιναβικές χώρες συγκεντρώνουν ποσοστά της τάξεως του 92 με 97%.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «αν εγκρίνετε ή διαφωνείτε με την υποστήριξη που έχει προσφέρει η ΕΕ στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή», μόνο το 48% των Ελλήνων φαίνεται πως είναι υπέρ.

Παράλληλα, μόλις το 46% των Ελλήνων συμφωνεί με τις οικονομικές, ανθρωπιστικές και στρωτιωτικές κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Σχεδόν, ομόφωνα σύμφωνοι με αυτές είναι οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί με 96% και ακολουθούν οι Ολλανδοί.

Την τελευταία, δε, θέση έχει και πάλι η Ελλάδα όσον αφορά στη συνεργασία των κρατών της ΕΕ στο ρωσο - ουκρανικό μέτωπο. Μόλις το 34% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα έθνη των ευρωπαϊκών θεσμών συνεργάστηκαν σωστά.

Υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης εμφανίζουν οι Ιρλανδοί και Δανοί, με 84% και 83% αντίστοιχα.


Η πρωτιά της Ελλάδας στη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρο εντοπίζεται στον δείκτη ανησυχίας που υπάρχει σχετικά με τις αλλαγές που θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στην καθημερινότητα.

Το 90% των Ελλήνων ανησυχεί πως η ζωή τους θα αλλάξει δραματικά.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.