Φλωρεντία Πινακοθήκη Ουφίτσι: ο τεραστειος πληθορισμος στην Ιταλια- Αυξάνει την τιμή εισιτηρίου για το ρεύμα

 
Φλωρεντία - Πινακοθήκη Ουφίτσι: Αυξάνει την τιμή εισιτηρίου για να πληρώσει το ρεύμαΦλωρεντία Πινακοθήκη Ουφίτσι: ο τεραστειος πληθορισμος στην Ιταλια-  Αυξάνει την τιμή εισιτηρίου για  το ρεύμα

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της τιμής του εισιτηρίου εισόδου για να μετριάσει την αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος.

Από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Νοεμβρίου, κατά την περίοδο αιχμής, η τιμή του ατομικού εισιτηρίου για επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αγαλμάτων και Ζωγραφικής θα αυξηθεί από 20 σε 25 ευρώ.

Το μέτρο αυτό, που υποστηρίζεται «κυρίως από ξένους τουρίστες», θα επιτρέψει στην Πινακοθήκη «να αντεπεξέλθει στην αύξηση του κόστους στον τομέα της ενέργειας και των κτηρίων», δικαιολογεί η διοίκηση της Πινακοθήκης σε ανακοίνωσή της.

Οι ενεργειακές δαπάνες του μουσείου αυξήθηκαν κατά 180% το 2022 σε σύγκριση με το 2021, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Μουσείου.

Από την άλλη πλευρά, καθιερώνεται μειωμένη τιμή (19 ευρώ) για τους πρωινούς επισκέπτες που επιθυμούν να εισέλθουν στο διάσημο μουσείο της Φλωρεντίας πριν από τις 8:55 το πρωί.

Αμετάβλητες παραμένουν οι λοιπές τιμές (σ.σ. αυτές για τις περιόδους μειωμένης κίνησης και συνδρομών) και η τιμή εισόδου στους υπόλοιπους χώρους του Μουσείου.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο χαιρέτισε μια «δίκαιη» απόφαση. «Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τις ευρωπαϊκές πρακτικές», σχολίασε, εκφράζοντας την αντίθεσή του για δωρεάν είσοδο στα μουσεία.

«Η αύξηση ανταποκρίνεται επίσης σε ένα πρόβλημα που τρόπον τινά είναι “ηθικό”: για μια αμερικανική οικογένεια που ξοδεύει 10-20.000 ευρώ για να έρθει στην Ιταλία, η πληρωμή 20 ευρώ για ένα εισιτήριο μουσείου είναι προσιτή», πρόσθεσε.

Η Ιταλία κατέγραψε πληθωρισμό 8,1% το 2022, πρωτοφανή από το 1985 που έχει οδηγήσει στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, αύξηση κατά 50,9%.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.