Μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για το φυσικό αέριο η Βουλγαρία υπογράφει μνημόνια κατανόησης με την Ελλάδα σχετικά με την αποθήκευση αερίου και την δυνατότητα κατασκευής πετρελαιαγωγού!
Το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε σήμερα δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Το πρώτο μνημόνιο θα συναφθεί σε εφαρμογή κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αποθήκευση φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κανονισμού, κάθε χώρα που δεν διαθέτει υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου στο έδαφός της πρέπει να διατηρεί στρατηγικά αποθέματα ίσα με το 15% της ετήσιας κατανάλωσής της σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Οι Έλληνες προμηθευτές θα μπορούν να δεσμεύουν την ικανότητα έγχυσης και εξόρυξης στη βουλγαρική εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου Σίρεν για μέγιστο συνολικό όγκο αποθήκευσης 0,7 TWh (τεραβατώρα). Με τη σειρά τους, οι χρονοθυρίδες και η χωρητικότητα αποθήκευσης, καθώς και η αντίστοιχη ικανότητα επαναεριοποίησης από τερματικούς σταθμούς στη Δημοκρατία της Ελλάδας, μπορούν να δεσμευτούν από Βούλγαρους προμηθευτές. Θα χρησιμοποιούν υγροποιημένο φυσικό αέριο με μέγιστη συνολική ετήσια δυναμικότητα επαναεριοποίησης 2,0 TWh.

Στο πλαίσιο ενός δεύτερου Μνημονίου Κατανόησης, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για τη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής πετρελαιαγωγού που θα ενώνει την Αλεξανδρούπολη με το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς. Το μνημόνιο θα συναφθεί για 12 μήνες και θα τεθεί σε ισχύ μετά την επικύρωσή του από την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.