Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ξεκινάει την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση των ακινήτων του!!





Σε λειτουργία τίθεται η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ με την τοποθέτηση δύο έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα συμβάλει, εκτός των άλλων, και στην αύξηση των εσόδων του e-ΕΦΚΑ προς όφελος των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και, κατ' επέκταση, στη στήριξη του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Συγκεκριμένα, τη θέση του προέδρου της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού αναλαμβάνει ο Φίλιππος Κονταξής, με πολυετή καριέρα στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων. Ξεκίνησε από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ, στη συνέχεια, πέρασε στην αγορά ακινήτων, αρχικά με μία οικογενειακή επιχείρηση και έπειτα ως γενικός διευθυντής της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ επί μία δεκαετία. Πιο πρόσφατα, διετέλεσε σύμβουλος διοίκησης στη ROLCO BΙΑΝΙΛ και διευθύνων σύμβουλος στην ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΕΒΕ (παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές).

Στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου τοποθετείται η Κατερίνα Τζωάννου, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Υπηρεσιών. Από το 2013 και μετά, είναι υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος στη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων.

Μέχρι σήμερα ήταν Project Manager για θέματα ακινήτων στην εταιρεία TEMES ΑΕ (Costa Navarino). Προηγουμένως είχε τον συντονισμό για την αγορά εδαφών και την υπέρβαση σχετικών προβλημάτων στον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline). Έχει εργαστεί επίσης, μεταξύ άλλων, ως στέλεχος της ΜΟΔ και ως σύμβουλος της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη αγωγών φυσικού αερίου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η λειτουργία της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του e-ΕΦΚΑ και των υπηρεσιών που προσφέρει στους ασφαλισμένους, κατ' εφαρμογή του ν. 4892/2022, για τον εκσυγχρονισμό του φορέα. Ο ένας στόχος της εταιρείας είναι η άμεση αξιοποίηση και διαχείριση των ακινήτων του φορέα και η ενίσχυση των εσόδων του, καθώς και του ασφαλιστικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο φορέας διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ και τουλάχιστον το 20%, που αφορά ακίνητα μεγάλης αξίας, σήμερα αξιοποιείται με μεγάλη δυσκολία. Ο δεύτερος αντικειμενικός στόχος είναι η άμεση αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες στεγάζονται οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

«Με την αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας πρόκειται να παραχθούν σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον φορέα και να στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών του σε σύγχρονα κτίρια, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων» σημειώνει ο e-ΕΦΚΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.