Επίσκεψη Δένδια στην Ακτή Ελεφαντοστού, τι είπε για την επιστολή στον Μπορέλ !!


 


  Το Διαπεριφερειακό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ασφάλειας (ISMI) επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού.

Το Διαπεριφερειακό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ασφάλειας (ISMI) επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ακτή Ελεφαντοστού και συγκεκριμένα στην Αμπιτζάν.

Παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η πρέσβης της ΕΕ Φραντσέσκα ντι Μάουρο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε δωρεά ως συνεισφορά στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στον Κόλπο της Γουινέας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ακτή του Ελεφαντοστού

Υπουργός: Είχα τη μεγάλη χαρά να βρεθώ σήμερα στην πρώτη επίσκεψη ως Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της χώρας και με την Υπουργό Εξωτερικών. Είχαμε μακρές συνομιλίες, η Ακτή του Ελεφαντοστού για την Ελλάδα έχει ισχυρά στοιχεία ενδιαφέροντος.

Καταρχάς είναι μια από τις πρώτες χώρες που κύρωσε τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS, και είναι μια χώρα η οποία
επίσης ανήκει στην ομάδα των φίλων της UNCLOS, άρα υπάρχει μαζί μας ένα μεγάλο πεδίο συνεργασίας. Επίσης, είναι μια χώρα που έχει καταδικάσει ξεκάθαρα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πιστεύει στο Διεθνές Δίκαιο, πιστεύει στην εδαφική ακεραιότητα, και στην ισότητα και την ανεξαρτησία των Κρατών.

Από εκεί και πέρα, επίσης, μας ενδιαφέρει η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στον Κόλπο της Γουινέας ο οποίος συνορεύει με την Ακτή του Ελεφαντοστού και από τον οποίο διέρχεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ναυτιλίας, όσο και η κατάσταση ασφαλείας στο Σαχέλ. Γενικά, προσβλέπουμε σε εμβάθυνση των σχέσεων με την Ακτή του Ελεφαντοστού, επαναλαμβάνω από τις
σημαντικότερες χώρες στη Δυτική Αφρική.

Ερώτηση: Κύριε Υπουργέ, η Τουρκία έχει εργαλειοποιήσει ακόμη και τα αλιευτικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Τι είναι αυτό που σας έκανε σήμερα να απευθυνθείτε και να καταγγείλετε αυτή τη στάση στην Ευρώπη.

Υπουργός: Εκείνο που περιέγραψα στην επιστολή στο Josep Borrell είναι μια πραγματική κατάσταση. Και επειδή το ζήτημα των αλιευτικών δικαιωμάτων δεν είναι ζήτημα μόνο των χωρών, είναι κυρίως ευρωπαϊκό ζήτημα, θεώρησα ότι έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια πρακτική, η οποία δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά βλάπτει, νομίζω, συνολικά και το ευρωπαϊκό περιβάλλον και προσβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Νομίζω ότι η επιστολή αυτή μπορεί να λειτουργήσει προς την πλευρά της Τουρκίας σαν ένα σημάδι ότι η ανοχή ορισμένων πραγμάτων προσεγγίζει το τέλος της.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.