Η υπόθεση υπεξαίρεσης τραπεζικών θυρίδων της Εθνικής Τράπεζας ΠΑΕΙ ΑΡΧΕΙΟ

 Στο αρχείο η υπόθεση υπεξαίρεσης τραπεζικών θυρίδων της Εθνικής Τράπεζας

Η υπόθεση υπεξαίρεσης τραπεζικών θυρίδων της Εθνικής Τράπεζας ΠΑΕΙ ΑΡΧΕΙΟ

φτουσου ρε;;;; παλι σε αμφιβολια θα ειμαστε οτι οι τραπεζες ειναι υπερανω??
 

Στο αρχείο τίθεται το ποινικό σκέλος για την πολύκροτη υπόθεση διάρρηξης θυρίδων από το θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου καταγγέλθηκε ότι υπεξαιρέθηκαν μετρητά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα τιμαλφή, συνολικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ, κατά το διάστημα 2011-15.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, αποφάσισε την απαλλαγή των έξι κατηγορουμένων τραπεζικών υπαλλήλων, συνταξιούχων και εν ενεργεία, που διώκονταν για υπεξαίρεση. Με το ίδιο βούλευμα δε, το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για έναν ακόμη κατηγορούμενο που απεβίωσε.

Παρότι από την διενεργεθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψαν «κενά» ασφαλείας στο τμήμα τραπεζικών θυρίδων, εντούτοις το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφαίνεται ότι «μόνο η δυνατότητα των κατηγορούμενων τραπεζικών υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στο χώρο του θησαυροφυλακίου και στα κλειδιά των θυρίδων δεν αρκούν για να θεμελιώσουν αντικειμενικά την αποδιδόμενη σ’ αυτούς ποινική ευθύνη». Όπως αναφέρεται στο απαλλακτικό βούλευμα, από την έρευνα δεν προέκυψε με βεβαιότητα ούτε ο τρόπος που άνοιξαν οι δράστες τις θυρίδες ούτε τα πρόσωπά τους.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, όταν ιδιοκτήτες των τραπεζικών θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίασή τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους. Οι ίδιοι μηνυτές προσέφυγαν και στα αστικά δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ενώ ήδη εκδόθηκαν αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.