Η ανάρτηση κοροϊδία του πρωθυπουργού για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής που ήδη υπάρχει!!!


Η ανάρτηση κοροϊδία του πρωθυπουργού για δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής που ήδη υπάρχει!!!

Το ΑΠΕ έχει πρώτο θέμα την ανάρτηση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «έως το 2025 η Ελλάδα θα αποκτήσει δημόσιες, πανεπιστημιακού επιπέδου, σπουδές στις παραστατικές τέχνες»!!! Μας κοροεϊδεύει;
Στο Ναύπλιο υπάρχει σχολή την οποία η κυβέρνηση του συστηματικά και προκλητικά περιφρονεί! Τα παιδιά που έχουν περάσει σε αυτή τη σχολή προσπαθούν να διαχειριστούν την αγωνία και την απογοήτευση τους ειδικά μετά τα τελευταία καμώματα της κυβέρνησης για τους ανθρώπους που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη. Και τώρα έρχεται να μας πει ότι ΘΑ φτιάξει σχολή παραστατικών σπουδών μέχρι το 2025; Μας κοροϊδεύει;
Ας ασχοληθεί με τους καθηγητές που λείπουν, με το γεγονός ότι τα παιδιά πάνε με τα πόδια στη σχολή -45 λεπτά απόσταση- γιατί δεν έχουν φιλοτιμηθεί ούτε ένα λεωφορείο να βάλουν και τέλος πάντων ας του πει κάποιος ότι σχολή υπάρχει. Ας πει στην υπουργό του να την ενισχύσει και να την βοηθήσει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου

«Ψηφίστε με και μετά τις εκλογές θα  τα κάνουμε όλα!» Αυτό λέτε κύριε Πρωθυπουργέ στον καλλιτεχνικό κόσμο; 

Αναρτάτε στην σελίδα σας ένα κείμενο- προεκλογική φαντασμαγορία του τίποτα- την ίδια ώρα μάλιστα που γίνεται η συνέντευξη τύπου του ΣΕΗ και θέλετε πραγματικά να πιστέψουμε ότι επιχειρείτε να λύσετε το πρόβλημα, που εσείς και οι υπουργοί σας δημιουργήσατε και όχι να το διαχειριστείτε επικοινωνιακά;  Μήπως το μόνο που επιδιώκετε κύριε Πρωθυπουργέ είναι η καλλιέργεια προσδοκιών, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η διάσπαση του μετώπου των καλλιτεχνών και δημιουργών που παραμένει αρραγές;

Δεν νομοθετούμε έτσι κύριε Πρωθυπουργέ.  Με εμβαλωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις και «πασαλείμματα» πάνω στο Προεδρικό Διάταγμα, δεν παρακάμπτονται τα προβλήματα που το ίδιο το ΠΔ δημιουργεί.

Ότι και να κάνετε ,στο πλαίσιο και της ιδιότητα που σας έχουν αποδώσει οι αυλοκόλακες σας, του ‘’Μωυσή’’, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση  των καλλιτεχνικών σπουδών,  που επέφερε το ΠΔ (85/2022), εξισώνοντας τους απόφοιτους των ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού και κινηματογράφου με απόφοιτους λυκείου .

Η μόνη λύση που όλες και όλοι απαιτούν  είναι να κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα αποσύρει το ΔΕ του Προεδρικού Διατάγματος και θα κατοχυρώνει τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα των καλλιτεχνών και δημιουργών στο επίπεδο ΤΕ.  Οτιδήποτε άλλο θα είναι ωμή παραπλάνηση και εμπαιγμός , αυτό που ο λαός αποκαλεί “κοροϊδία”.

Τέλος, κρίμα γι’ αυτόν τον εμπαιγμό και την απαξίωση που επιφυλάσσετε στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού κύριε Πρωθυπουργέ ,μια μέρα μάλιστα μετά την θλιβερή νομιμοποίηση από την παράταξή σας, στο κοινοβούλιο, της κατάλυσης του κράτους δικαίου.

Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ, όπως έχουμε πράξει από την αρχή, στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών και στηρίζουμε τον αγώνα τους.
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.