Φωτίου: Εκλογικός αντιπερισπασμός Μητσοτάκη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Αναφερόμενη στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, η Αν. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη, Θ. Φωτίου, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, εξέφρασε την ανησυχία της για «το γεγονός ότι υπάρχει μια υπερδραστηριότητα στη Βρετανία και μπαράζ δημοσιευμάτων σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που τηρεί σιγή ιχθύος».

Η Θ. Φωτίου τόνισε ότι «εδώ και σαράντα χρόνια, από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη, η εθνική γραμμή είναι η οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να επιτευχθεί η επιστροφή θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο του βρετανικού μουσείου γιατί το παρόν νομικό καθεστώς του επιτρέπει μόνο ανταλλαγή και δανεισμό. Εάν τα Γλυπτά έρθουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο ανταλλαγής και δανεισμού θα είναι εθνικά επιζήμιο. Ο κ. Μητσοτάκης, ανοίγοντας το ζήτημα των Γλυπτών, επιχειρεί έναν εκλογικό αντιπερισπασμό από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η οποία αναστενάζει από την ακρίβεια».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.