Συνέχεια της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο με μάρτυρα υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη τον δημοσιογράφο Γ.Λακόπουλο!


 


 "Ακαταδίωκτοι" πολιτικοί επιτέθηκαν στην έντιμη Τουλουπάκη!

 Η επίθεση που δέχθηκε από πολιτικούς και ΜΜΕ «ήταν άδικη και εκφοβιστική. Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια αντιμετώπιση δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στον τόπο»

Στο Ειδικό Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος και αναφέρθηκε στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχθηκε από πολιτικούς η εισαγγελέας κατά την έρευνά της.

«Στην υπόθεση Novartis πολιτικοί που ερευνήθηκαν μετά από καταγγελίες είχαν προστασία από κόμματα που λειτούργησαν σαν το λημέρι του λήσταρχου Νταβέλη», κατέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχτηκε η Ελένη Τουλουπάκη τις απέδωσε «σε αίσθημα ατιμωρησίας που διέκρινε κάποιους από αυτούς».

Ειδική αναφορά έκανε στις προκλητικές διατυπώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη που δήλωνε «να πάει στη φυλακή η Τουλουπάκη» ακόμη και μετά το δικαστικό Βούλευμα που τη δικαιώνει και ανέφερε ότι «υποδηλώνουν τιμωρητική μανία, επειδή η εισαγγελέας τόλμησε να κάνει το καθήκον της».

Ο Γιώργος Λακόπουλος στην κατάθεσή του είπε ότι η εισαγγελική έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis ήταν νόμιμη και επιβεβλημένη, εφόσον υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες και αναφορές.

Ο μάρτυρας σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου, απάντησε ότι η επίθεση που δέχθηκε η Ελένη Τουλουπάκη από πολιτικούς και ΜΜΕ «ήταν άδικη και εκφοβιστική. Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια αντιμετώπιση δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στον τόπο. Είναι αδιανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα, ο εισαγγελέας που διενεργεί μια νόμιμη έρευνα, να χαρακτηρίζεται μέλος συμμορίας και να δέχεται απειλές από ερευνώμενους και υποστηρικτές τους. Με αυτή τη λογική θα συμβεί το ίδιο για τον εφοριακό ή τον τροχονόμο που ερευνούν κάποιον, αλλά αυτός θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου».

Και πρόσθεσε: «Το μήνυμα των επιθέσεων και της δίωξής στους εισαγγελείς Διαφθοράς ήταν ότι όποιος εισαγγελέας ή ανακριτής κάνει τη δουλειά του, όταν πρόκειται για ισχυρά πρόσωπα θα έχει δυσάρεστες συνέπειες».

Ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά και στην προσωπικότητα της εισαγγελέως, λέγοντας ότι μόλις εξέλεγη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχε τονιστεί από τα ΜΜΕ πως πρόκειται για ακέραιη και ανεπηρέαστη δικαστική λειτουργό και άνθρωπο, με βάση τους χειρισμούς της σε προηγούμενες υποθέσεις. Η δε αρχειοθέτηση από την Ελένη Τουλουπάκη των φακέλων για 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα στην έρευνα της Novartis, από τη στιγμή που δεν προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους, αποδεικνύει την αμεροληψία της.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.