Πέθανε ο διακεκριμένος μουσικολόγος και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη, Μάρκος Δραγούμης

 

 


 ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ!!

 Σε ηλικία 89 ετών πέθανε ο διακεκριμένος μουσικολόγος, Μάρκος Φ. Δραγούμης. Ήταν πατέρας της ηθοποιού, Ναταλίας Δραγούμη, η οποία και έκανε γνωστή την είδηση μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram.

Συγκεκριμένα, με ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό, η Ναταλία Δραγούμη μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της ότι, «σήμερα το πρωί… έφυγε ο πατέρας μας, Μάρκος Φ. Δραγούμης. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 11 πμ στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών».


«Για εμένα ο θάνατός του δεν είναι μόνο του πατέρα μου, αλλά σηματοδοτεί την απώλεια ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια: της εποχής που οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για τη γνώση, ακόμη κι αν αυτή δεν είχε άμεση πρακτική και οικονομική σκοπιμότητα», σημείωσε στο Facebook ο γιος του, Φίλιππος.
Ποιος ήταν ο Μάρκος Δραγούμης

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και ήταν γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Ελένης Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Είχε δημοσιεύσει πλήθος μελετών, άρθρων, βιβλίων και δίσκων. Το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην μουσική, ενώ το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν παντρεμένος με την Βιλελμίνη Αλεξάνδρα Χρήστου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τη Ναταλία Δραγούμη, ηθοποιό, τον Φίλιππο Δραγούμη, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων, την Ελένη Δραγούμη, εικαστικό καλιτέχνιδα, και τη Δανάη Δραγούμη, συντηρήτρια έργων τέχνης και ζωγράφο βυζαντινών εικόνων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.