Το επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή ηρθε στο μετρο Συνταγματος

 
«Στάση» στο μετρό της Αθήνας κάνει το επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική ΚαταστροφήΤο επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή ηρθε στο μετρο Συνταγματος

Στην Αθήνα «ταξιδεύει», από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου, το επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, «Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω».

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ, με τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής και την υποστήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, με την προβολή ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος, στον χώρο πολλαπλών χρήσεων, στη στάση Σύνταγμα του Μετρό.

Πρόκειται για ένα εμπνευσμένο αφιέρωμα, εμπλουτισμένο από εικόνες, βίντεο και υλικό ιστορικών αρχείων, το οποίο υποστηρίζεται από σύγχρονα τεχνικά μέσα, την ιστορική επιμέλεια του αν. καθηγητή Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Βλάση Βλασίδη, την παραστατική αφήγηση του ηθοποιού Αλέξανδρου Νικολαΐδη και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Γιάννου Αιόλου. Οι ενότητες του θεάματος οδηγούν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση, αλλά και την εγκατάσταση των προσφύγων, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά.

Η σπουδαία αυτή οπτικοακουστική διαδρομή στα γεγονότα της Μικρασιάτικης Καταστροφής παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.