Ολική ανάπλαση στο Καστράκι Δραπετσώνας

 




Το έργο στο Καστράκι αλλάζει την φυσιογνωμία της περιοχής και δημιουργεί ένα νέο τοπόσημο.

Παραδίδεται ένα σημαντικό έργο στην περιοχή της Δραπετσώνας, το Καστράκι.  Μια έκταση 20 στρεμμάτων δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο που μεταμορφώθηκε μετά από δεκαετίες σε έναν λειτουργικό χώρο για τους δημότες, μικρούς και μεγάλους.

Το έργο προϋπολογισμού 3.568.688€ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το Φλεβάρη το 2018 ο Δήμος προχώρησε σε διαγωνισμό και το Γενάρη του 2019 ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες.

Το έργο στο Καστράκι καθυστέρησε να ολοκληρωθεί. «Αυτό ήταν δική μας επιλογή» αναφέρει ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος και προσθέτει: «Με το ξεκίνημα των εργασιών διαπιστώθηκε η ύπαρξη στο χώρο δεκάδων αρχαίων τάφων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη προχωρήσαμε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, δαπανώντας από χρήματα του Δήμου πάνω από 300.000 ευρώ, όχι σε θάψιμο αλλά σε μελέτη και αξιοποίηση της ιστορίας μας και είμαστε περήφανοι. Για πάνω από δύο χρόνια αρχαιολόγοι και ειδικό συνεργείο βρίσκονταν καθημερινά στο χώρο ερευνώντας τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2016 είναι τις επόμενες μέρες να παραδοθεί μια ακόμη δημόσια έκταση στους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους που μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνειας Πύλης απελευθερώνει μία έκταση 40 στρεμμάτων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας καθιστώντας τον χώρο ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».




*Πηγή φωτογραφιών: facebook Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου

 in.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.