Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την καταπάτηση περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από ακραίες ισραηλινές εξτρεμιστικές ομάδες!

 

 
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ και προσθέτει: «Επαναλαμβάνουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη συνεχή υποστήριξή μας στη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και προνομίων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων».


Σημειώνεται ότι ισραηλινή εξτρεμιστική ομάδα έχει καταλάβει οικόπεδο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Σιλβάν, νότια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την καταγγελία του Πατριαρχείου, η κατάληψη έγινε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η συγκεκριμένη εξτρεμιστική ομάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε κάποιο νομικό έρεισμα να εισέλθει στο οικόπεδο.

Το Πατριαρχείο υποστηρίζει ότι η εισβολή έγινε υπό την προστασία ένοπλων ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων και συνοριοφυλάκων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι γνωστό ως «η κόκκινη γη», έχει έκταση περίπου 1,2 στρέμματα και έχει μισθωθεί στην οικογένεια Σουμρίν από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Η οικογένεια Σουμρίν εξακολουθεί να καλλιεργεί την «κόκκινη γη» μέχρι σήμερα και η εισβολή αυτή αποτελεί σαφή καταπάτηση της περιουσίας του Πατριαρχείου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί το Πατριαρχείο, το περιστατικό αυτό αποτελεί άμεση αντίδραση των εξτρεμιστικών ισραηλινών ομάδων στην κριτική του Πατριαρχείου για τις επεκτατικές πρακτικές τους που στρέφονται σκόπιμα κατά των χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, όπως κατέστησε σαφές ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, Πατριάρχης της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων, στην ομιλία του κατά την τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πύλη της Γιάφα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Το Πατριαρχείο θυμίζει ότι είχε υπάρξει παρόμοια επίθεση στην «κόκκινη γη» το 2008, όταν ο δήμος επιχείρησε να τη χρησιμοποιήσει. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του, την περιουσία του και τα κληροδοτήματά του και ότι δεν θα υποχωρήσει από την υπεράσπιση των ορθόδοξων δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.